19 / 04 / 2024

izmir Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları

izmir Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

İzmir Metropolis'te dünyanın en iyi korunmuş yapısı ortaya çıkarıldı!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

İzmir Urla Airai antik kent sit alanına boru döşendi!

İzmir Urla’da Airai antik kentinin bulunduğu 1. derece arkeolojik sit alanının ortasına beton boru döşediler.

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı verildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1990'dan bu yana kazıları devam eden Metropolis'in ören yeri olması için onay verdi. Turistik gezilere açılan ve biletleri 5 liradan satışa çıkarılan Metropolis'e çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

İzmir'de Antik Roma Tiyatrosu'na ilk kazma vuruldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve de üzerindeki binaların yıkılmasının ardından da, Kadife Kale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.

izmir Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları Haberi

izmir Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları

İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hamam-palaestra kompleksine ait bu yapının, 1900 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun tahmin edildiği bildirildi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi ve Metropolis Antik Kenti kazı başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonozlu servis koridorlarından biri olan bu mekanın tamamen ayakta olmasının arkeoloji bilimi adına büyük bir nimet olduğunu vurguladı.


Kentte yürütülen kazı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Aybek, bugüne kadar yapılan kazılar sonunda Helenistik döneme ait tiyatro yapısı, meclis binası, sütunlu galeri ile Roma İmparatorluk döneminde inşa edilen iki hamam yapısı, mozaikli salon, avlulu villa, dükkanlar, sokaklar gibi antik kent dokusunu...