24 / 04 / 2024

İzmir Namazgah Hamamı restorasyon

İzmir Namazgah Hamamı restorasyon

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

Namazgah'a imar ve 2B alanında düzenlemeler yapılacak!

Kandıra Belediye Meclisi'nin şubat ayı oturumunda konuşan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, Kandıra'nın ihtiyacı olan sosyal alanların Namazgah çevresine yapılacağını ve önümüzdeki yaza yetişeceğini açıkladı.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi olacak!

Bursa Mudanya’da Tahir Ağa Hamamı’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması sürüyor. İlkbahar aylarında tamamlanacak çalışmaların ardından tarihi miras kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Manisa İshakpaşa Hamamı'nda tadilat başladı!

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Tarihi Paşa Hamamı müzeye dönüştürülecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasında önemli yeri olan hamam kültürünü gelecek nesillere aktarılması için, Tarihi Paşa Hamamı’nı müze yapacak. Hamam; Hamam Müzesi olarak anılacak.

İzmir N Latis satış ofisi!

İzmir N Latis projesi toplam 10 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede sosyal seçenek olarak yoga, plates, yüzme havuzu, fitness center ve Türk hamamı yer alıyor. İzmir N Latis satış ofisi adresi haberimizde yer alıyor.

Kandıra Namazgah Barajı'na HES çalışmaları başladı!

Kocaeli İSU tarafından Kandıra Namazgah Barajı'nda yaklaşık 1,70 megavat gücünde HES kurulacak. Kurum elektrik ihtiyacının bir kısmını baraj ve isale hatlarından karşılayacak.

İzmir Namazgah Hamamı restorasyon Haberi

İzmir Namazgah Hamamı restorasyon

İzmir mimarisinin önemli köşe taşları arasında olan Namazgah Hamamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla restore edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Agora bölgesinde 762 metrekarelik arazi içinde bulunan tarihi hamam, yaklaşık 1.2 milyon liralık bütçeyle eski görkemine kavuşturuldu. 16. yüzyılda hayata geçirildiği bilinen hamam, devir teslim işlemlerinin tamamlanmasından sonra yeniden hizmete açılacak.  

Sabırlı bir çalışma

Tarihi hamamı orijinalini koruyarak restorasyon çalışması yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra, kuzey ve batı cephesine bitişik, orjinale ilave yapılar ile iç mekanlarındaki ilave kaplamalar ve duvar eklerini kaldırdı.

Binanın doğusundaki hasarlı han duvarı, ahşap askıya alma sistemi ile desteklendi. Duvar sıva raspası çalışmaları tamamlandı ve yapı enjeksiyon yöntemi ile güçlendirildi ve ahşap askı söküldü. Hasarlı han duvarına ise çelik konstrüksiyon...