28 / 03 / 2024

İzmir Petkim Limanı

İzmir Petkim Limanı

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kerem Ali Sürekli: Çandarlı Limanı mutlaka yapılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama'da partisinin İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti ve Bergamalı muhtarların sorunlarını dinledi. Dürekli:"Çandarlı Limanı mutlaka yapılacak bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Çandarlı Limanı inşaatı mecliste konu oldu!

İzmir'de yapılması planlanan Çandarlı Limanı inşaatı TBMM toplantısında konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Çandarlı Limanı'nın hâlâ ne olacağının belli olmadığını söyledi..

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

İzmir Petkim Limanı Haberi

İzmir Petkim Limanı

İzmir Petkim Limanı'nın hizmet alanı genişletiliyor. Bu kapsamda hazırlanan revizyonu projesiyle ilgili ÇED toplantısı Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapıldı. Toplantıya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, çevre mühendisleri Işın özdemir ve Deniz Selim, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Petkim Kuramsal İletişim Müdürü Memduh Taşhcalı ve PRD firması yetkilileriyle vatandaşlar katıldı. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, toplantı öncesi bir konuşma yaparak, darbe girişimini lanetledi. Konuşmanın ardından revizyon projesiyle ilgili katılımcılara bilgi verildi. 



Erdal ÇARBOĞA/Yeni...