20 / 04 / 2024

izmir su baskınları

izmir su baskınları

Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti. Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı.

2,7 milyon liraya mal olan kutu menfez çalışmaları yağmur nedeniyle çöktü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2.7 milyon liraya mal olan kutu menfez çalışmaları yoğun yağmur sebebiyle çöktü. Yollarda su birikintilerinin oluşturduğu göçüklere itfaiye ve belediye ekipleri tarafından müdahale ediliyor..

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Dikkat! İstanbul için sarı alarm verildi: Bu saatlerde dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya Bölgesi'nde yer alan 5 ili sarı kodla uyararak ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı konusunda vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bu iller arasında İstanbul da bulunuyor.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

AFAD ve Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa’da dün meydana gelen sel felaketinin ardından AFAD ve Meteoroloji Müdürlüğü’nden şimdi de o iller için uyarı geldi. Fırtına ve su baskını olabilir, tedbirler artırıldı.

İstanbul Valiliği'nden su baskını mağdurlarına konutlar için 5 bin lira, iş yerleri için 10 bin lira nakit desteği! 

İstanbul Valiliği, Esenyurt ilçesinde yağıştan zarar gören konutlar için 5 bin TL, iş yerleri için 10 bin TL yardım ödemesinin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Meteoroloji’den 8 ilde kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Bu haberi okumadan evden çıkmayın!

MGM'den ani sel, yıldırım, su baskını, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konut sigortasına talep arttı!

Son senelerde sık sık yaşanan doğal afetler ile sigortanın önemi daha da çok anlaşıldı. Su baskınları, yangınlar, dolu, deprem gibi doğal afetlerdeki yükselişe ek olarak hasarın boyutlarının da artıması artık daha dikkat çekici bir seviyeye geldi.

izmir su baskınları Haberi

izmir su baskınları


Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti. Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı.


Bornova ilçesinde askeri lojmana yıldırım düşmesi sonucu çatıda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına merpenle müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Doğanlar Semti'nde ise 1,5 yaşında bebekleri Bekteş Örün ile sular altında kalan Örün ailesi yetkililerden yardım istedi. İşlediği bir suçtan dolayı ev hapsi cezası alan Zafer Örün (28) de su basan evinde mahsur kaldı. 


Şiddetli yağışlarda sürekli evlerinin sular altında kaldığını ifade eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yaptı. Vatandaşlar oy zamanı yetkililerin sık sık evlerini ziyaret ettiğini ancak her yağmurda sular altında kaldıklarını belirtti.  ...