20 / 04 / 2024

izmir tarihi rum okulu

izmir tarihi rum okulu

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi! 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi... 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

TOKİ İzmir Seferihisar 2023 projesinde son dakika! 517 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ İzmir Seferihisar 2023 projesinde son dakika... Tam 517 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın...

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı. İzmir'de satılık arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın. İşte detaylar...

İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kemalpaşa TOKİ projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler için başvurular 11 Nisan tarihinde başlıyor. Peki İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022 ne zaman?

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

izmir tarihi rum okulu Haberi

izmir tarihi rum okulu

İzmir'in farklı kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi dokusuyla ilgi çeken semti Basmane'de bulunan ve 19'uncu yüzyılda inşa edilen Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi, hurdacılar tarafından talan edildi.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; içinde bulunan tarihi gar, kiliseler, sinagoglar ile zengin bir kültürel mirasa ve tarihi dokuya sahip olan Basmane, bu önemli özelliğini her geçen gün biraz daha kaybediyor. 19. yüzyılda yapılan Sakarya Mahallesi'ndeki Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi ise, son yıllarda bakımsızlıktan dolayı yıkılmayı bekliyor. Hurdacılar tarafından kapı ve pencereleri sökülen, merpen demirlerine varana kadar talan edilen bina, madde bağımlılarının meskeni oldu.

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi, binanın uzun zamandır Rum Okulu olarak kullanıldığını, Rumların İzmir'den göç etmesi sonrasında mülkiyeti Hazine'de olan binanın, bir süre de...