20 / 04 / 2024

izmir tramvay projeleri

izmir tramvay projeleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu’ndan stat çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte hayata geçirilecek statlarla ilgili açıklama yaptı. İşte Kocaoğlu'nun o açıklamaları...

Karşıyaka tramvay projesinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğini rahatlatacak, metro ve banliyö sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirmeye başladığı Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapımı hızla devam ediyor.

İzmir'deki tramvay projeleri ulaşım planma tekniklerine aykırı mı?

Ulaşım ve trafik planlama uzmanı ve şehir plancısı uzmanı olan Dr. Oral’ın raporuna göre tramvay projeleri, “şehirciliğin genel ilke ve esaslarına ayrıca ulaşım planlama tekniklerine aykırı” yapılmış

İzmir tramvay projelerinde son durum ne?

İzmir’in ana ulaşım omurgasını raylı sistem ile oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını hızla sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında büyük aşama kaydetti.

İzmir tramvay projelerinde son durum!

İzmir’in ana ulaşım omurgasını raylı sistem ile oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını hızla sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında büyük aşama kaydetti. İşte İzmir tramvay projelerinde son durum...

Karşıyaka tramvayında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karşıyaka tramvayında Cuma gününden itibaren ikinci etap çalışmalı başlayacak. Bu kapsamda Cahar Dudayev Bulvarı’nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı’ndan Selçuk Yaşar Sokağı’na geliş yönü trafiğe kapatılacak

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki değişim tamamlanıyor!

İzmir'in Kordon ve Karşıyaka sahilinden sonra en gözde kıyılarından biri olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, devam eden tramvay, yeraltı geçidi, kıyı tasarımı ve otopark projelerinden sonra bambaşka bir görüntüye kavuşacak.

Karşıyaka Tramvayı'nın rayları döşeniyor!

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.

Konak tramvayında 3. revizyon!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alandan geçen ilk güzergahı Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırma kararı alınmasına karşın altyapı, maliyet artışı, trafik gibi sorunlar nedeniyle iki alternatif güzergah önerisi daha hazırlandı.

Karşıyaka ve Konak tramvayı tanıtıldı!

Kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin ray döşeme çalışmalarına Caher Dudayev Bulvarı’ndan başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvayların dış ve iç tasarımını da belirledi...

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

Hanefi Caner: Tramvay projesi İzmir'i kilitler!

Konak tramvayı hattının daha önce de gündeme geldiğini Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire eski Başkanı Hanefi Caner, Mithatpaşa Caddesi'nden Halkapınar'a kadar uzanacak olan hattın kent merkezini kilitleyeceğini iddia etti

Aziz Kocaoğlu: Hazır durumdaki tramvaylar için 3 yıl onay bekledik!

Ege Belediyeler Birliği Meclisi 'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin sadece kaynak sorunu yaşamadığını belirterek, yetki konusunda da düzenleme yapılmasını istedi.

İzmir Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri hayata geçiriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvayları ihalesine İspanya - Polonya ortak konsorsiyumu tarafından yapılan itirazı KİK reddetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme daveti yapacak...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

TOKİ İzmir 2023 projeleri için tarih belli oldu! Üç projeyle tam 892 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projeleri için tarih belli oldu... Üç projeyle tam 892 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

TOKİ İzmir 2023 projeleri için tarih belli oldu! Tam 369 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projeleri için tarih belli oldu... Tam 369 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın... İşte TOKİ İzmir 2023 projeleri ile ilgili detaylar...

İzmir'de satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Başlatılan kampanyalarla konut piyasasının hareketlendiği şu günlerde Egenin incisi İzmir'de de 51 konut projesinin satışı devam ediyor. İşte İzmir'de satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

TOKİ İzmir projeleri için tarihler belli oldu! O ilçelere 920 yeni ve ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir projeleri için tarihler belli oldu. TOKİ yeni projeleri kapsamında İzmir'in iki ilçesinde 920 konut inşa edecek.

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir halkı bu projeleri bekliyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen bugünkü köşe yazısında İzmir'de hayata geçirilen projeleri kaleme aldı. 

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

İzmir konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İzmir konut projeleri 2021...

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

izmir tramvay projeleri Haberi

izmir tramvay projeleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin İzmir milletvekilleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği tüm projelerin Buca metrosunın geçen hafta onaylandığını hatırlattı. 2018 yılının Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlığa sunulan projelerle ilgili gerekli incelemenin yapıldığını vurgulayan Dağ, Evka 3- Fahrettin Altay metrosunun devamı olarak düşünülen Narlıdere- Güzelbahçe hattı, Stadyum- Sarnıç arasında planlanan Eski İzmir Hattı, Menemen- Çiğli ile Karşıyaka- Bayraklı- Bornova arasında öngörülen kuzey hattı ve Halkapınar- Kemalpaşa Hattı'nın yapımını bakanlığın geçen 12 Temmuz'da uygun bulduğunu ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlaması gereken bazı eksiklerin olduğunu sözlerine ekledi. Dağ, şöyle devam etti:

"Bu eksikliklerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesiyle birlikte Bakanlık'taki onay aşaması nihayete ermiş olacaktır. Metro hatlarının yanı sıra geçen yıl Bakanlığa...