26 / 04 / 2024

İzmir TÜİK göç verileri

İzmir TÜİK göç verileri

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Altın kan kaybediyor! Tüm gözler o tarihe çevrildi! Altın yatırımcıları tetikte! O gün kıyamet kopacak

Altın fiyatları, Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında düşüşe geçti. Altın kan kaybediyor. Tüm gözler o tarihe çevrildi! Altın yatırımcıları tetikte! O gün kıyamet kopacak!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Altın kolları sıvadı! Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak! Çabuk bakın! 24 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar güncel Altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Altın bugün kolları sıvadı. Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak. Hemen bakın işte 24 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Altın fiyatları işte tam kadar olacak! Tünelin ucundaki ışık göründü! Elinde 1 gram altını bile olan rahat nefes alsın!

Altın fiyatları hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Herkes altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. İşte altın fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu! Tünelin ucundaki ışık göründü! Elinde 1 gram altını bile olan rahat nefes alsın...

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına zam geldi! Kütük ve hurda fiyatları düştü! İşte güncel demir, kütük ve hurda fiyatları 2 Ağustos 2022

Demir fiyatlarına dün akşam zam geldi. Payas ve Karabük demir fiyatlarına 100 ila 50 lira arasında zam gelirken kütük ve hurda fiyatları düşüşe geçti. Peki bugün güncel demir, hurda ve kütük fiyatları ne kadar? İşte 2 Ağustos güncel demir, hurda ve kütük fiyatları...

Doların gücü, hurda fiyatlarını da etkiledi! Hurda fiyatlarına zam geldi! Güncel hurda ve kütük fiyat listesi...

Dolar/TL'nin yükselmesi hurda fiyatlarını da etkiledi. Hurda fiyatlarına fahiş zamlar gelmeye başladı. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? Kütük fiyatlarına zam geldi mi? İşte güncel hurda ve kütük fiyatları 13 Haziran 2022...

Gök-Ka Kağıtçılık Gıda İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Gök-Ka Kağıtçılık Gıda İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi 6 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Gökmen tarafından  açıldı.

Ankara İzmir YHT projesi tünel inşaatında ışık göründü!

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate düşürecek dev projenin TBM tünelinde ışık göründü. Türkiye'nin en geniş TBM tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

İzmir TÜİK göç verileri Haberi

İzmir TÜİK göç verileri

Yeni gözde kent İzmir, özellikle beyaz yakalıların kent stresinden kaçma ve daha kaliteli hayatta yaşamak istemeyeceği adres oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2016 yılında 16 bin 129 kişi İstanbul'dan İzmir´e taşındı.


İzmir, en yüksek göçü İstanbul'dan aldı. Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, verileri inceledi ve yorumladı. Taşkaya, “Araştırmanın sonucuna göre son 6 aydır hızlanan bir eğilimle İstanbul'dan ayrılmak isteyen ve İzmir'de iş pozisyonları arayan 40 yaş üstü yöneticilerde artış gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.


Taşkaya, İzmir´in tercih edilme nedenlerini ise şu şekilde ifade etti: “Ege'de olma arzusu. Doğaya ve denize yakınlık. Daha huzurlu ve daha hoşgörülü hayat tarzı olduğuna dair geniş algı. Yapımı devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu'nun İzmir'e ve İzmir'den ulaşımı kolaylaştıracağı düşüncesi. Şehrin çevre ilçelerinde beyaz yakalılara ihtiyaç duyulan...