28 / 03 / 2024

izmir üçkuyular metrosu ne zaman açılacak

izmir üçkuyular metrosu ne zaman açılacak

İSTOK üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi....

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

Buca Metrosu'nda tarih verildi: İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Buca Metrosu'nda ışığın görüleceği tarihi açıkladı. İşte Buca Metrosu ile ilgili detaylar ve Tunç Soyer'in o açıklaması...

İzmir Büyükşehir'den Buca metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gündemden düşmeyen Buca metrosu ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Buca Metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin iptal kararına yönelik açıklama yaptı.

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasıyla hayata geçirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat 2022 Pazartesi günü atılacak. Düzenlenecek temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu yarın ihaleye çıkıyor!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için yarın ihaleye çıkıyor.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için ilk ihalenin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 2022’de açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de öz kaynakları olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan hafif raylı sistemi de 2 yıl içinde devreye almış olacağız. Narlıdere Metrosu’nu da 2022’de hizmete alacağız'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

İzmir Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu’nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Narlıdere Metrosu'nda kazı çalışmalarına hız kazandıracak TBM adı verilen iki adet dev tünel açma makinesinden ilki yer altına indirildi.

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şantiye incelemelerine Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu ile başladı.

izmir üçkuyular metrosu ne zaman açılacak Haberi

izmir üçkuyular metrosu ne zaman açılacak


İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi.


Üçkuyular toplanan İZTOK üyeleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattınının 8 yıldır inşaatının sürdüğünü ve halen tamamlanamadığını belirterek, bu durumu protesto etti.


Grup adanı açıklam ayapan Halit Çelik, hattın temelinin "22 ayda biter" denilerek 2005 yılında atıldığını ifade ederek, "Belki bir sabah biner gideriz denildi ancak o sabah hiç bir zaman gelmedi" dedi. 


Protesto için beraberlerinde getirdikleri faytonu tanıtan ve "Metrotay" adını verdiklerini bildiren Çelik, bunu metroya alternatif olarak önediklerini söyledi. Çelik, "Diğer metrolara göre, çok hesaplı ve çevreci olan 'Metrotay'ın yakıtı ot olup, her türlü riskten uzaktır. Çökme, delinme, su basması gibi...