25 / 04 / 2024

izmirde engelliler için turizm projesi

izmirde engelliler için turizm projesi

Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce yararlanması amaçlayan ENAT ve MENA adlı iki uluslar arası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ ni ziyaret etti...

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

Keçiören Belediyesi engelliler için örnek okul inşa ediyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi, engellilere yönelik eğitim faaliyeti sunacak olan okulun inşaatında sona geldi...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

FETÖ'nün kapatılan okulu, engelliler için eğitim yuvası oldu!

Kırklareli'nde FETÖ'nün haksız kazançlarla elde ettiği paralarla yaptırdığı ve darbe girişiminin ardından MEB'e devredilen okul, engelliler için yeniden düzenlenerek eğitim yuvası oldu.

Çekmeköy Engelliler Okulu projesi için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada hayata geçirilmesi planlanan engelliler okulu için yapım protokolü imzalandı.

Yaşlılar için gündüz bakım merkezi kurulabilecek!

Mevcut uygulamada yalnız engelliler için faaliyet gösteren gündüz bakım merkezi Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaşlılar için de kurulabilecek..

Çekmeköy Engelliler Okulu için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada inşa edilecek olan engelliler okulu için imzalar atıldı.

Beykoz'da engelliler için mimari düzenlemeler!

Beykoz'da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için küçük mimari düzenlemeler yapılıyor. Proje kapsamında ihtiyaca göre evlere asansör, engelli tuvaleti ve rampa yapılacak.

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.

Kütahya Simav'a engelliler için TOKİ geliyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde engellilerin, TOKİ projesi için gerekli olan 75 kişilik müracaat imzasına ulaştığı bildirildi. Simav Engelliler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Canan Ceylan, projeye Simav Belediyesi'nin destek verdiğini dile getirdi.

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın ilk etabı kullanıma açıldı. Projede bedensel engelliler için plaj yapıldı.

izmirde engelliler için turizm projesi Haberi

izmirde engelliler için turizm projesi


Başta engelliler olmak üzere herkesin turizm faaliyetlerinden özgürce yararlanması amaçlayan iki uluslararası örgütün yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile görüşen ENAT Başkanı Laura, İzmir’i, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için destinasyon merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını söyledi.


Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından başta engelliler olmak üzere tüm gezginlerin özgürce seyahat etmeleri ve “erişilebilir” turizme öncelik verilmesi amacıyla kurulan ENAT ve MENA (Orta Doğu, Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ENAT Başkanı Anna Grazia, Genel Sekreter Ivor Ambrose, Erişebilirlik Uzmanı Katerina Papamichail, ENAT Ürdün Temsilcisi İbrahim Abu-Helil ve Ürdün Kraliyet Havayolları’ndan Alexandra Anderson’dan oluşan grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı. ENAT Genel Sekreteri Ivor...