24 / 04 / 2024

İzmit Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi projesi

İzmit Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi projesi

Asrın felaketi olarak tarihe geçen Marmara Depreminde hayatını kaybedenler, İzmit’te anıldı. Felaketin 17. yılında Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda düzenlenen programla hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.

İzmit Sepetçi Köy Konağı ve Müzesi açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Sepetçiler Mahallesi’nde (Köyü) inşa edilen ilk köy müzesi ve konağı törenle hizmete açıldı.

İzmit Köy Müzesi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sepetçi Mahallesi'nde hayata geçirdiği Köy Müzesi'nin inşaatını tamamlıyor.

İzmit 17 Ağustos Deprem Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmit’te hayata geçirilen 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, Gölcük depremi başta olmak üzere dünyanın büyük depremlerinin meydana getirdiği büyük yıkımları gelecek nesillere gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı canlandırma tekniğiyle aktararak olası doğal afetlere karşı bilinçlenmelerini

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a hazır!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Deprem Müzesi'nin inşaatı 17 Ağustos'a kadar tamamlanmış olacak.

İzmit Deprem Müzesi'nin temeli atıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden biri olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi'nin temeli atıldı

İzmit Deprem Müzesi'nin temeli atılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösteri Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Çanakkale Müzesi Kocaeli'de açıldı!

1915 Çanakkale Saddulbahir Savaş Malzemeleri Özel Müzesi, İzmit Outlet Center'da açıldı, 29 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek Müze sahibi Ahmet Uslu, katılımcılara tüm eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi İzmit'te açılıyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki SEKA Kâğıt Fabrikası, Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete açılıyor. Üretimde kullanılan tarihi makineler onarılarak müzede sergilenecek.

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Masumiyet Müzesi, Hobbit Motel, El Castell, kitaplardan çıkan yapılar!

Flavorwire sitesi ünlü yazarların ilham verdiği yapılar arasında Orhan Pamuk'un kendi parasıyla yaptırdığı Masumiyet Müzesi'ni de gösterdi

İzmit Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi projesi Haberi

İzmit Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi projesi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu,  AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş,  İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş,  İzmit Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede 17 Ağustosta yaşanan o acı tekrar hissedildi. 


ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK

“Allah böyle bir felaketi bir daha göstermesin” diyerek başladığı konuşmasında Başkan Doğan “17 Ağustos 1999 depremi sonrası imar uygulamaları başta olmak üzere birçok şey yeniden elden geçirildi, çok önemli dersler çıkarıldı.  Yaşanan o felaketten sonra biz İzmit Belediyesi olarak, eğitimin çok önemli olduğunu bilerek çalıştık.


İŞİ SIKI TAKİP...