29 / 03 / 2024

izmit depreme duyarlılık etkinlikleri

izmit depreme duyarlılık etkinlikleri

Deprem ve alınacak önlemlerle ilgili bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin bu önemli etkinliğinde, sergi ve basın açıklamasının yanı sıra bir panel de gerçekleştirilecek.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

KİPTAŞ'tan İzmit'teki sağlık çalışanlarına konut müjdesi!

İzmit’te inşa edilecek olan depreme dayanıklı sosyal konut projesi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için gerçekleşen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet sağlık çalışanlarına önemli bir müjde verdi

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Bina dayanıklılık testi her zaman yaptırılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '5/7 hissesi annem, babam ve bende olan binada 2/7 hisse bir başka ailenin. Evi yeniden yaptırmak istiyoruz ama 2/7 hisseye sahip olanlar buna yanaşmıyor. Depreme dayanıklılık testi yaptırıp sonra yeni bina yaptırabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

izmit depreme duyarlılık etkinlikleri Haberi

izmit depreme duyarlılık etkinlikleri


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 17 Ağustos Depremi’nin 16. yılı dolayısıyla, “Depreme Duyarlılık Etkinliği” düzenliyor.


Deprem ve alınacak önlemlerle ilgili bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren TMMOB’un bu önemli etkinliğinde, sergi ve basın açıklamasının yanı sıra bir panel de gerçekleştirilecek. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı’nın katılım sağlayacağı ve etkinliğin açılış konuşmasını yapacağı programda, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Yar. Doç Dr. Özkan Coruk panel verecek.Yarın (17 Ağustos Pazartesi) saat 18.30’da Mimarlar Odası’na ait Taş Bina’da gerçekleştirilecek programla ilgili TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.



Manşet...