29 / 03 / 2024

İzmit Portakal Hafız Efendi Konağı çukurbağ mahallesi

İzmit Portakal Hafız Efendi Konağı çukurbağ mahallesi

İzmit ilçesinde Portakal Hafız Efendi Konağı'nda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin bildirmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangına müdahalede bulundu...

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Asgari ücrete 1 Temmuz'da gelen yüzde 30 zam miktarı çalışanın cebine girmeden ürünlere gelen zamla anında erimeye başladı. Zam furyasına ilk yumurtayla başlandı. İkinci rekor zammın neye geleceğini Faith Portakal açıkladı. Duyanların ağzı açık kalacak!

OPPO Reno7 Z 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri…

Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi beklenen OPPO Reno7 Z 5G Tayland'da piyasaya sürüldü. Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OPPO Reno7 Z 5G modelinde 128 GB hafıza bulunuyor…

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

İzmit Çınar Evler projesinde detaylar gün yüzüne çıktı!

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin detayları gün yüzüne çıktı. 

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

İzmit Kızılay İş Merkezi yıkıldı!

İzmit şehir merkezinde ağır hasar tespiti yapılan Kızılay İş Merkezi’nin yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.

İzmit Kızılay İş Merkezi'nde yıkım başladı!

İzmit Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi Hafız Şerif Sokak'ta bulunan Kızılay İş Merkezi'nde yıkım çalışmalarına başlandı.

Kızılay İş Merkezi'nde yıkıma hazırlık!

İzmit'in Ömerağa Mahallesi’ndeki Kızılay İş Merkezi’nin yıkılıp yeniden yapılması hakkında çalışmalar hız kazandı.

Evco İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Evco İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fıras Yahia M. Al-Khazrajı ve Hafız Salih  tarafından kuruldu.

İzmit Portakal Hafız Efendi Konağı çukurbağ mahallesi Haberi

İzmit Portakal Hafız Efendi Konağı çukurbağ mahallesi


İzmit ilçesinde Portakal Hafız Efendi Konağı'nın iç tarafı yangın nedeniyle tamamen çöktü.


Çukurbağ Mahallesi'ndeki tarihi konakta, henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin bildirmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangına müdahalede bulundu. Yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.


Olay yerine gelen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Portakal Hafız Efendi Konağı'nın Kocaeli'nin çok önemli yapıtlarından biri olduğunu söyleyerek, eski konakları son 10 yıldır restore ettiklerini, bu konağın kamulaştırılmasının da biraz uzun sürdüğünü belirtti.


Doğan, konakla ilgili anlaşmaların yapıldığını, satın alındığını ifade ederek, "Projelerini çizdik. İhalesi yapıldı fakat olmadı. Artık bundan sonra rekonstrüksiyona gidecek bir süreç olacak. Tabii ki bu durum bizi çok üzdü ama biz yine bu konağımızı aslına uygun şekilde yapıp...