26 / 04 / 2024

izmitteki asansörlerin ne kadarı güvenli

izmitteki asansörlerin ne kadarı güvenli

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Belediyenin hedefi bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirmek.

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira oldu? 9 Aralık 2022 hurda fiyatları

Hurda fiyatları belirli faktörlerin etkisi ile sürekli değişmekte. Hurda fiyatları genel olarak arz ve talep dengesine göre değişiyor. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira oldu? 9 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

250 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Kredi faiz oranlarının artmasının en çok etkilediği sektörlerin başında konut sektörü bulunuyor. Peki 250 bin TL'lik birikimi olan ve 500 bin TL değerinde daire satın almak isteyen bir aile, 250 bin TL konut kredisi kullandığı durumda ne kadar aylık taksit öder?

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Asansör kullanmayan aidat ödemez!

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal, okuyucusunun sorduğu ''Asansör aidatı ödemek istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi.

Yönetici fahiş fiyat almışsa ne yapabilirsiniz?

Yöneticiniz, apartmandaki asansörün bakımı için sizin aldığınız fiyatın iki katı fiyat alıp diğer komşularınızı da razı etmişse, hukuken ne yapabilirsiniz? Yanıtı, bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine bir ay içinde dava açmak.

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Kapadokya'da kayanın üzerine inşa edilen asansöre tepki!

Kapadokya'da doğal kayalık üzerine inşa edilen asansör gündeme oturdu. İşletme sahibi, 'Kurul onayıyla yapıldı.' diyerek kendini savunurken Mimarlar ise bölgenin günden güne betonlaştırıldığını belirtti.

Asansörlü binada oturanlar dikkat!

Asansörlerin işletme ve bakım yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre; asansörü monte eden, yetkili servis ve bina yöneticilerinin bazı sorumlulukları alması gerekiyor.

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Kayseri'ye yeni OSB kurulacak!

İç Anadolu Bölgesi'nin sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri, ihracatta hedef büyüttü. Mobilya, metalden mamul eşyalar, gıda, yapı malzemeleri, plastik eşya, tekstil gibi sektörlerin öne çıktığı kentin geçen yıl ki ihracat rakamı 1 milyar 900 milyon dolar. ..

Hisarüstü Asansör Anonim Şirketi kuruldu!

Hisarüstü Asansör Anonim Şirketi Yahya Mahmutçepoğlu, Şuaip Kurtkaya ve Murat Güneş ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

izmitteki asansörlerin ne kadarı güvenli Haberi

izmitteki asansörlerin ne kadarı güvenli


İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Asansör kazalarından kaynaklı muhtemel kazaların önüne geçebilmek için Bakanlık lisanlı RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri firmasıyla protokol imzalandığını hatırlatan İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri “24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Yönetmeliği hükümlerine göre, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez de periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden bina yöneticileri sorumludur. Yıllık periyodik kontrollerin amacı, asansörün, kullanıcıların ve bakım personelinin güvenliği tehlikeye düşürmeyecek durumda olup olmadığının tespit edilmesidir. Güvenlik açısından asansörlerin kullanıma uygun hale getirilmesi için de ilgili idare tarafından 24...