24 / 04 / 2024

İznik Çinileri Sergisi 1 eylül

İznik Çinileri Sergisi 1 eylül

Nakkaş çift Nursen ve Güvenç Güven'in "16. Yüzyıl Tarzı Orijinal Teknik İznik Çinileri ve Ahşap Üstü Kalemişleri Sergisi", 1 Eylül'de Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak...

GEMSS 2019 Sergisi 30 Kasım’a kadar uzatıldı!

Genç Mimarlar Seçkisi’nin sergisi yoğun ilgi nedeniyle 30 Kasım’a kadar uzatıldı. 6 Eylül tarihinde The Circle’da açılan sergiye seçkin 14 mimar katıldı.

GEMSS Genç Mimarlar Sergisi için başvurular 16 Temmuz'da bitiyor!

Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimarlar tarafından buluşturmayı planlayan GEMSS - Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için başvuru süreci 16 Temmuz’a kadar devam edecek.

Folkart Gallery Büyük Dahi sergisi sona erdi!

Folkart Gallery’deki “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal” sergisi 26 Mayıs'ta gerçekleşti. Sergiye açık kaldığı süre boyunca rekor sayıda ziyaretçi geldi. 

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi gerçekleştirildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi, 28-29 Kasım arasında KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Almanya'da 'Batı'da İslam Mimarisi' sergisi açıldı!

Almanya Köln'de "Avrupa’daki Camiler: Batı’da İslam Mimarisi" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

GYODER ‘Kent, Yaşam ve İnsan’ sergisi 12 Mayıs'ta!

Gyoder "İçimizdeki Sanatçılar Platformu"nun devam sergisi 12 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de yapılacak bir kokteyl eşliğinde Fototrek Gümüşsuyu’nda açılıyor..

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın AKM Berlin sergisi başladı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın “Recomposing AKM – AKM'yi Yeniden Oluşturmak” adlı sergisi, 15 Mart akşamı kültür, sanat ve mimarlık dünyasının önemli isimlerini buluşturan bir törenle kapılarını açtı. 

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 26 Mayıs - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kiralık ve satılık sergisi!

Protocinema, Ani Çelik Arevyan, Antonio Cosentino, Gülşah Mursaloğlu, ve İstanbul’un Sesleri projesinin çalışmalarının yer aldığı grup sergisi ‘Kiralık, Satılık’a yer veriyor.

İznik Çinileri Sergisi 1 eylül Haberi

İznik Çinileri Sergisi 1 eylül

Nakkaş çift Nursen ve Güvenç Güven'in "16. Yüzyıl Tarzı Orijinal Teknik İznik Çinileri ve Ahşap Üstü Kalemişleri Sergisi", 1 Eylül'de Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak. 


İznik çinileri ve kalemişlerini 16. yüzyıldaki orijinal teknik ve kalitede günümüze taşıyan sanatçı çift Nursen ve Güvenç Güven'in eserlerinden oluşan sergi, 8 Eylül'e kadar görülebilecek. 


Edirne Selimiye Camisi, İstanbul Sultanahmet Camisi ve Rüstempaşa Camisi'nin kalemişlerini yaklaşık 200 yıl sonra orijinal desen, renk ve kalitesinde yapan Güven çifti, yaklaşık 400 yıldır yapılamayan ahşap üstü kalemişlerini uzun araştırma ve çalışmalar sonrası 16. yüzyılda uygulanan teknik ve kalitesinde uygulayarak, bu sanat dalını da gün yüzüne çıkardı.


ABD'nin Los Angeles (1998) ve Bahreyn'in Manama (2000) dahil 50 civarında kentteki caminin kalemişi süslemelerini özgün renk, desen ve kompozisyonlarla yapan çift, Bahreyn,...