28 / 03 / 2024

İztuzu Plajı imara açıldı mı

İztuzu Plajı imara açıldı mı

Muğla 'nın Ortaca İlçesi'nin Dalyan Beldesi yakınlarında bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılıyor. Plaja DEKAMER tarafından rehabilitasyon merkezi kurulacak

Muğla Gökbel'de kaçak ev furyası!

Dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. 

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

DALÇEV, İztuzu Plajı'ndan tahliye ediliyor!

Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gönderdiği yazı üzerine Muğla’nın Ortaca İlçesi’nin dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda işgalci konumunda olduğu belirtilen DALÇEV jandarma nezaretinde tahliyesine başladı.

İztuzu Plajı için proresto!

İztuzu'nu Koruma Platformu (İKUP) üyeleri, Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin (DALÇEV), İztuzu Plajı'nda faaliyet göstermesini protesto etti.

İztuzu Plajı'nın işletmesi için açılan davaya red kararı!

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

İztuzu Plajı ihalesinde son durum ne?

Muğla'da, Ortaca Kaymakamlığınca,İztuzu Plajı'nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkililerine teslim edilmesi yönündeki kararı, özel firma yetkililerine tebliğ edildi.

DALÇEV Muğla İztuzu Plajı'nda işletme mi açtı?

DALÇEV Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na girdi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

Sarımsaklı Plajı imara mı açılıyor?

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

İztuzu Plajı'nın kiraya verilmesi kanuna aykırı!

Sayıştay'ın raporu, kıyılardaki usulsüz rantı ortaya çıkardı. Rapora göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından yüzde 50'şer ortaklıkla kurulan MUÇEV Vakfı, Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını İngiliz ortaklı özel şirkete kir

İztuzu Plajı imara açıldı mı Haberi

İztuzu Plajı imara açıldı mı


Caretta carettaların yaşam alanı olan dünyaca ünlü Iztuzu Plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılıyor. İztuzu Kumsalını Kurtarama Platformu, plajın imara açılmasıyla bölgedeki doğal yaşamın zarar göreceğini ve bölgenin rant alanı haline geleceğini belirterek yürütmeyi durdurma davası açtı 


Muğla'nın Ortaca İlçesi'nin Dalyan Beldesi yakınlarında bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılıyor. Doğal sit alanı ve arkeolojik alan özelliklerine de sahip olan plaja, Pamukkale Üniversitesi'nin bünyesinde çalışan Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından bir rehabilitasyon merkezi kurulacak. Projeye itiraz eden İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP), rehabilitasyon merkezinin yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak böyle bir merkezin Dalyan Beldesi'nin merkezinde yapılmasının daha doğru olacağını açıkladı. 


İztuzu Kumsalını Kurtarama Platformu, rehabilitasyon merkezinin doğal yaşama zarar vereceğini belirterek,...