18 / 04 / 2024

İztuzu plajı ne durumda

İztuzu plajı ne durumda

İztuzu özelleştirildi. Dünya mirası, caretta caretta’ların üreme alanı İztuzu Plajı özelleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “ Mahkeme kararı doğrultusunda plajı özel şirket işletecek ” açıklaması yaptı

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

KOM'dan Babalar Günü kampanyası! Plaj giyiminde yüzde 10, ev giyiminde yüzde 20 indirim

KOM'dan Babalar Günü'ne özel kampanya ile Plaj giyiminde yüzde 10, ev giyiminde yüzde 20 indirim uygulanacak. İşte kampanyaya ilişkin detaylar...

ŞOK'tan yaz kataloğu: Deniz şortu 99,95 TL'ye, güneş spreyi 330,90 TL'ye yüzücü gözlüğü 39,95 TL'ye düştü

ŞOK market 31 Mayıs Çarşamba tarihli ikinci bir indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu katalogta deniz şortundan güneş kremine, plaj havlusundan yüzücü gözlüğüne kadar yaz ürünleri yer aldı. İşte ŞOK 31 Mayıs Çarşamba indirimli aktüel ürünler kataloğu...

Eyüpsultan Çiftalan Plajı açıldı! Çiftalan Plajı giriş ücreti ne kadar? 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, göreve geldiği günden bugüne sporda, eğitimde, sağlıkta, sanatta ve sosyal yaşamda birbirinden güzel projeler hayata geçirdi.

Muğla Gökbel'de kaçak ev furyası!

Dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. 

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Ceylan İnşaat’tan Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali’ne destek!

Bodrum Yalıkavak'ta düzenlenecek olan Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali'ne Ceylan İnşaat'tan destek geldi...

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

Yalıkavak La Plaj kapatıldı mı?

Hadise'nin ablasının yaz sezonu başında açılışını yaptığı La Plaj önceki gün mühürlendi. Sabah erken saatlerde plaja gelen Yalıkavak Belediyesi Zabıta ekipleri mekan kapısına mühür vurarak bir günlüğüne kapattı.

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nde Halk Plajı çalışmaları sürüyor!

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nca onay verilen 5 noktada, falezlerden denize iniş ve güneşlenme platformunu içeren halk plajı çalışmalarına hız verdi.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

DALÇEV, İztuzu Plajı'ndan tahliye ediliyor!

Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gönderdiği yazı üzerine Muğla’nın Ortaca İlçesi’nin dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda işgalci konumunda olduğu belirtilen DALÇEV jandarma nezaretinde tahliyesine başladı.

İztuzu plajı ne durumda Haberi

İztuzu plajı ne durumda

İngiliz The Times gazetesinin Avrupa’nın 1 numaralı açık alanı seçtiği İztuzu sahili, yaz aylarına kadar Dalyan Belediyesi tarafından işletiliyordu. Yılda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tesis için daha sonra bir ihale açıldı. İhaleye iki talip vardı. Bunlardan biri artık Dalyan’ın bağlı olduğu Ortaca Belediyesi biri ise İngiliz ortaklı DALÇEV isimli şirketti. Sahilin işletilme ihalesini 8 milyon lira bedelle DALÇEV kazandı.


Çevrecilerin direnişi


Şirket mahkeme kararıyla işletme hakkını aldığını açıklarken, CHP’li Ortaca belediyesi ise sahil için düzenlenen ihalenin kendilerine haber verilmeden yapıldığını iddia etti. Konuya dahil olan çevreciler ise İztuzu Plajı’nın özelleştirilmesinin cinayet olacağını belirterek bölgede direniş başlattı. Özel şirketin İztuzu’na girmemesi için 8 günden beri süren direnen çevreciler gece-gündüz nöbet tutmaya başladı. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamayla plajı...