24 / 04 / 2024

kaçak daire şikayet

kaçak daire şikayet

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Binasında kaçak kat olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Beş katlı apartmanda kat irtifak tapusu ile beşinci katı satın aldım. Benim üzerimde tapu kaydı olmayan bir daire var, bu da satılmış. Bu kat kaçak ama öyle haricen alan çıkmış. Şimdi ben burayı kullanandan ecrimisil talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Kaçak yapılar böyle teşhir ediliyor!

Batman Belediyesi, bölgede kaçak olarak inşa edilen ve yıkılması kararlaştırılan yapılardan daire ve dükkan almamaları ve sorunlarla karşılaşmamaları için afişli çalışma hazırlatıldı.  

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocareli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı kaçak yapılara geçit vermiyor. Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor.

Kiracısı kaçak inşaat yapan ev sahibi yandı!

Kepez’de arsalarına kaçak inşaat yapan kiracılarından şikayetçi olan iki ortak, kaçak yapı yıkılmadığı gibi bir de kiracıları adına 17 bin lira cezaya çarptırıldı.

Diyarbakır'da kaçak yapıya geçit yok!

Kaçak ve ruhsatsız yapılara müsaade etmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, On Gözlü Köprü, Bağıvar Köprüsü ve Talaytepe’de kaçak yapılan üç kafeteryayı iş makineleriyle yıkarak, kent ve kentlinin hakkının korunacağını açıkladı.

Elektrik faturasındaki kayıp-kaçak bedellerini almak mümkün mü?

Son zamanlarda vatandaşların fazlasıyla şikayetçi olduğu elektrik faturalarındaki zamlar ve tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "perakende satış hizmeti bedeli" olarak alınan birçok ücret kaleminin alınması gündemi oldukça meşgul etmektedir.

Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız inşaatların şikayet edilmesi gerekiyor. İşte, kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak kat şikayet hattı!

Kaçak kat en kolay ve hızlı bir şekilde yapılan ihbarlar neticesinde tespit ediliyor. Peki, kaçak kat nasıl şikayet edilir? İşte, kaçak kat şikayet hattı!

Kaçak daire cezası!

Kaçak olarak tespit edilen yapılarda, ruhsat aykırılığın giderilmesi halinde yapının inşaatına izin veriliyor. Ancak, aykırılığın giderilmemesi halinde bazı yaptırımlar uygulanıyor. İşte, kaçak daire cezası!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

kaçak daire şikayet Haberi

kaçak daire şikayet

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılar, ruhsatsız, ruhsat ve eklerine, fen ve sağlık kurallarına aykırı olan, kat nizamı taban alanı, komşu mesafeleri, ön cephe hattı bina derinliği ve benzeri konulardaki mevzuat hükümlerine uygun olmayan yapılar ile komşu parsele, yola, kamu hizmet ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden veya inşaat yasağı olan yerlere inşa edilen yapılar olarak tanımlanıyor. 


İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde idareler, inşaatı durduruyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. 


Yapıya ruhsat alınmadan ya da ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya...