28 / 03 / 2024

Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız inşaatların şikayet edilmesi gerekiyor. İşte, kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!



Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

İnşaat çalışmalarına ruhsat alınmadan başlanan yapılar, kaçak yapı olarak tanımlanıyor.  Kaçak yapılara ruhsat verilmesi için taşınmazın bulunduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. 


Ruhsat alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılar ruhsatsız yapı niteliğini taşıyor.


Bu yüzden bir yapının kaçak duruma düşmemesi için inşaat çalışmalarına başlanmadan önce yetkili birimlerden izin alınması gerekiyor. 


Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir yapıya başlanıldığının anlaşılması durumunda, yapının bulunduğu ilçe belediyesine ihbar edilmesi gerekiyor.


Kaçak inşaat ve kaçak kat şikayeti için bağlı olunan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliğine başvuru yapılması gerekiyor. Söz konusu başvuru bir dilekçe ile yapılabiliyor.  Kaçak kat ihbar dilekçesinde, kaçak katın yapıldığı binanın açık adresine yer verilmesi gerekiyor.


Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön