19 / 04 / 2024

kaçak yapılarda para cezalarına itiraz

kaçak yapılarda para cezalarına itiraz

Kaçak yapının sahibine ve müteahhidine, istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500 bin liradan 25 milyon liraya kadar para cezası veriliyor. Peki kaçak yapı para cezasına itiraz edilebilir mi?...

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Akbük kıyısındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Aydın'ın Didim ilçesinin tatil beldesi Akbük bölgesinde, kıyılarda bulunan kaçak yapı ve eklentiler, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

Muğla Bodrum Yslıkavak’ta kaçak yapı olduğu belirlenen 4 bin metrekare taban alanına sahip yapılarda yıkım işlemi başlatıldı…

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

İzmit'te 2 kaçak yapıya 12 bin 309 TL ceza!

İzmit Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata 1.162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 bin 147 TL para cezası verildi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

kaçak yapılarda para cezalarına itiraz Haberi

kaçak yapılarda para cezalarına itiraz


İmar Kanunu hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç, hiçbir şekilde ruhsat alınmadan yapılan ya da ruhsatı alınmış ancak, ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilmiş yapılara kaçak yapı deniyor.


Kaçak yapı para cezasına itiraz!


Ruhsat alınmadan veya ruhsat veya eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının yapı sahibine ve müteahhidine, istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500 bin liradan 25 milyon liraya kadar para cezası veriliyor. Eğer ceza gerektiren işleme devam ediliyorsa bu para cezaları bir kat artırılarak uygulanıyor. Bu para cezaları doğrudan doğruya belediyeler veya en büyük mülki amir tarafından veriliyor.


Kaçak yapı para cezasına itiraz!


Kaçak yapı para cezasına itiraz cezanın tebliğinden itibaren yedi gün içinde sulh ceza mahkemesine yapılabiliyor. İtiraz, zaruret görülmeyen...