26 / 04 / 2024

kadastro bilgileri sistemi online

kadastro bilgileri sistemi online

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü' nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor...

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Tapular Metaverse için hazırlanıyor: Gayrimenkulde dev dijitalleşme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Eyüpsultan’da “Web-Tapu Sistemi” devreye girdi!

Eyüpsultan Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” için imzalar atıldı. Böylece tapu müdürlükleri ve belediye başkanlığı birimlerindeki işlem yoğunluğu azaltılmış olacak.

Web-tapu sistemi hayata geçirildi!

Vatandaşların, tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden işlem başvurusu yapabilmesi için web-tapu sistemi hayata geçirildi...

Çatak Belediyesi ile Tapu Kadastro iş birliği yaptı!

Çatak Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) üzerinden ihtiyaç duyulan verilerin paylaşımıyla ilgili iş birliği yapıldı. 

TAKBİS sistem tapu hatalarının önünü kesti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.

Netcad, Azerbaycan’ın Tapu Kadastro Yönetim Sistemi'ni kurdu!

Coğrafi Bilgi Sistemi ve Mühendislik çözümleri alanında Türkiye’nin lider kurumlarından Netcad, 27 yıllık uzmanlığıyla hizmet ağını uluslararası alana taşıdı. Azerbaycan, Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi için Netcad’i tercih etti.

Narlıdere'de 100 bin tapu elektronik ortama taşındı!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla tapu evrakları Türkiye'de ilk kez Narlıdere'de "Tapu Kadastro Bilgi Sistemi" (TAKBİS) adıyla elektronik ortama aktarıldı.

Konut fiyatlarında en ciddi düşüş Antalya'da!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) veri tabanı, veri kaynağı olarak kullanılarak hazırlanan konut satış istatistikleri eylül ayı rakamları açıklandı.

kadastro bilgileri sistemi online Haberi

kadastro bilgileri sistemi online

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün MEGSİS sistemi, kadastro bilgilerini internete taşıyarak yatırımcılara sunuyor. MEGSİS sayesinde yatırım yapılacak arazinin zemin ve imar bilgilerine ulaşılabilecek.


TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor. Sistemle imar planlarına ilişkin veriler elektronik ortama yüklenerek, arazi satın almak isteyen kişi ya da yatırımcının kullanımına açılacak. Herhangi bir fabrika arazisi almak isteyen işadamı, sistem tam olarak devreye girince zemin bilgilerinin yanı sıra detaylı imar notlarına da ulaşabilecek. İmar notlarında yeşil alan, ticari alan gibi bilgilere erişebilmenin yanı sıra gayrimenkulün yola yakınlığı veya bölgedeki yapılaşma yoğunluğuna ilişkin bilgiler de görülebilecek. MEGSİS kapsamında kadastro bilgilerinin yüklenmeye devam ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, henüz uygulamaya...