26 / 04 / 2024

kağıthane istinat duvarı çökmesi

kağıthane istinat duvarı çökmesi

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü: 4 araba ezildi!

İstanbul Kağıthane'de yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme yaşandı. Çökme sonucu 4 otomobil ezildi. 

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü: 4 araba ezildi!

İstanbul Kağıthane'de yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme yaşandı. Çökme sonucu 4 otomobil ezildi. 

Antalya'da istinat duvarı çöktü! Bir ev ve bir araçta hasar oluştu!

Antalya Kaş'ta meydana gelen heyelanda istinat duvarının üzerine çöktüğü otomobille bir evde hasar meydana geldi.

Mersin Anamur'da bir istinat duvarı yurt binasının üzerine devrildi! 

Mersin'in Anamur ilçesinde istinat duvarı yurt binasının üzerine çöktü. Olay sonrası yurtta bulunan 40 öğrenci tahliye edildi ve başka yurtlara yerleştirildi...

Muğla'da kaçak istinat duvarı iş makinesiyle yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Gökçeovacık Mahallesi’nde kaçak olduğu belirlenen istinat duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

TOKİ Kağıthane'yi yeniden dönüştürecek!

İstanbul Kâğıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarı yıkılması nedeniyle çöken bina ve çevresindeki riskli yapılar, TOKİ tarafından yürütülecek dönüşüm projeleri ile yenilenecek.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti için tutuklama kararı!

İstanbul Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti Serdar İ. için tutuklama kararı verildi.

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

Kağıthane'de 19 apartman daha yıkıldı!

Geçtiğimiz gün Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesi ile çevredeki 19 binanın yıkıldığını söyledi.

Kağıthane'de alarm! 21 bina tahliye edildi!

Kağıthane'de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Kağıthane Belediye Başkanı Öztekin yaptığı açıklamada bölgedeki 21 binanın boşaltıldığını söyledi...

Kağıthane'de boşaltılan evlerden biri çöktü!

Kağıthane'de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanında destek duvarı çöktü. Çökmenin ardında üst tarafta bulunan 2 binanın altındaki toprak kaydı ve boşaltılan evlerden biri çöktü.

kağıthane istinat duvarı çökmesi Haberi

kağıthane istinat duvarı çökmesi

İstanbul’u geçtiğimiz günlerde etkisi altına alan yoğun kar yağışı; tüm şehirde hayatı olumsuz etkilerken, Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Rumeli Caddesi’nde uzun yıllar önce vatandaş eliyle yapılan bir istinat duvarının çökmesine neden olmuştu. Duvar, Kağıthane Belediyesi tarafından yeniden inşa ediliyor. 

Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre; taştan imar edilen istinat duvarının uzun yıllar önce yapıldığı tespit edilmiş, çökme olayında her hangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemişti. Diğer yandan yandan ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde, çökmenin civarda bulunan binalara zarar vermediği belirlendi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle görüştü. Başkan Öztekin enkazın kaldırılarak duvarın yeni baştan inşa edilmeye başlandığını söyledi.

Kar yağışı, toprakta su basıncı oluşturarak duvarın bir bölümünde çökmeye neden oldu. Kağıthane Belediyesi ise tüm riskleri...