24 / 04 / 2024

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.



İstanbul Kağıthane'de hasar gören 24 binanın yıkımına başlandı.  Posta gazetesinde yer alan habere göre, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde 10 gün önce 2 sene önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Çökmeyle birlikte park halindeki duran iki otomobil inşaat alanına düştü.

Daha sonra ise 4 katlı bir bina daha çöktü. Çökme riski olan 5 katlı bina ise kontrollü olarak yıkıldı.

Yapılan incelemeler sonrasımda ise 24 bina riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Riskli binaların yıkımına bugün itibariyle başlandı. Binalardan ilki bugün yıkıldı.

Kağıthane de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Bölge ile ilgili öncelikle bakanlık tespit durumu yapacak. 26 binamız ile ilgili çalışmalar tamamlandı. 24 bina hakkında yıkım kararı verildi. 2 bina daha önce yıkılmıştı. Geri kalanbölgedeki diğer etkilenme alanında binalarımızla ilgili hızlı bir şekilde hem zemin etüdü hem de karotlar alınmak suretiyle o binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda tespitler yapılacak. Şayet depreme dayanıksız çıkarsada bölgedeki kentsel dönüşüm alanını genişleterek bakanlık ve  TOKİ  eliyle örnek bir proje  başlatacağız" şeklinde konuşmuştu.


İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön