29 / 03 / 2024

kağıthanede istinat duvarı inşası

kağıthanede istinat duvarı inşası

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Üsküdar'da 6 bloklu bir sitede açık otoparkın istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Sitede bulunan 4 katlı 20 daireli apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

İzmir'de istinat duvarı çöken iki apartman tahliye edildi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu eğilen 2 apartmanda 88 daire tahliye edildi. 

Ankara'da istinat duvarı çökmesi nedeniyle binalar tahliye edildi! 

Ankara Çubuk'ta bir istinat duvarının çökmesi nedeniyle  çevrede bulunan binalar tahliye edildi. 

Başakşehir'de istinat duvarı çöktü!

Mega kent İstanbul'da başlayan yoğun yağış nedeniyle Başakşehir'de istinat duvarı çöktü.

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan Kanal İnegöl projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde istinat duvarının inşaatı tamamlandı. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ümraniye'de 14 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Ümraniye'de 14 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Sokak üzerinde park halinde olan 4 araç bahçe boşluğuna düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri gönderilirken, araçlar vinç yardımıyla oldukları yerden çıkarıldı.

Eyüpsultan'da iki bina arasındaki istinat duvarı çöktü!

Eyüpsultan'da iki binanın arasındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine polis ve zabıta ekipleri çekmenin yaşandığı bölgeye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Zonguldak'ta istinat duvarı çöktü!

Zonguldak'ta toprak kayması sonucu bir evin bahçesine ait istinat duvarının çökmesi bölgede yaşayan vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor.

kağıthanede istinat duvarı inşası Haberi

kağıthanede istinat duvarı inşası

İstanbul’u geçtiğimiz günlerde etkisi altına alan yoğun kar yağışı; tüm şehirde hayatı olumsuz etkilerken, Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Rumeli Caddesi’nde uzun yıllar önce vatandaş eliyle yapılan bir istinat duvarının çökmesine neden olmuştu. Duvar, Kağıthane Belediyesi tarafından yeniden inşa ediliyor. 

Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre; taştan imar edilen istinat duvarının uzun yıllar önce yapıldığı tespit edilmiş, çökme olayında her hangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemişti. Diğer yandan yandan ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde, çökmenin civarda bulunan binalara zarar vermediği belirlendi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle görüştü. Başkan Öztekin enkazın kaldırılarak duvarın yeni baştan inşa edilmeye başlandığını söyledi.

Kar yağışı, toprakta su basıncı oluşturarak duvarın bir bölümünde çökmeye neden oldu. Kağıthane Belediyesi ise tüm riskleri...