24 / 04 / 2024

Kaleiçi Çarşısı son durum

Kaleiçi Çarşısı son durum

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 

Euro bugün ne kadar? 2 Aralık 2022 euro kaç TL? İşte euroda son durum!

Euro kuru TL karşısındaki yükselişine devam ederken, dolar yatay seyrini koruyor. Euro bugüne 19.61 liradan başlarken, Dolar ise 18.63 liradan başladı. Peki euro bugün ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 euro kaç TL? işte euroda son durum!

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

Birçok sektörde yaşanan personel sıkıntısına son vermek ve binlerce gence iş kapısı açmak isteyen hükümet, yeni bir programı daha devreye soktu. İşte ayrıntılar...

Avrupa Birliği'nden sürpriz para adımı! Uygulamama kararı alındı

Avrupa Birliği çok sıkı tuttuğu ekonomik mali kurallarını Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulamama kararı aldı. AB, pandemi döneminde başlattığı uygulamaya kaldığı yerden devam edecek. Birlik, kamu harcamalarını son dönemde oldukça yükseltmişti.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Antalya Sahaf Çarşısı için geri sayım başladı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde hayata geçirilen içerisinde 21 ahşap dükkanın bulunduğu sahaf çarşısı yakında hizmete açılıyor.

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Kaleiçi Çarşısı son durum Haberi

Kaleiçi Çarşısı son durum

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ahilik geleneğinin temellerinin atıldığı 800 yıllık geçmişi bulunan tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda yapacağı düzenleme çalışmasının projesine başlandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; tarihi çarşıyı yeniden canlandırmak amacıyla ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sunmak için proje 2 bölüm olarak planlandı. Denizli Kaleiçi Muhtelif Sokakları Üst Örtü Projesi ve Cephe Sağlıklaştırma Projesi'nin ilk bölümü tamamlanırken projenin 2. bölüm çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

TARİHİ ÇARŞIDA GÖRSEL BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Proje içerisinde Kaleiçi Çarşısı'nda tescilli sur duvarlarında kalan bölgede yer alan sokaklarda kullanılan mevcut branda ve tente örtüler kaldırılıp tarihi dokuya uygun taşıyıcısı ahşap malzemeli şeffaf üst örtü yapılacak. Binaların cephelerinde ise iyileştirmeler ve malzeme bütünlüğü sağlayarak tarihi çarşıya uygun halde olacak. Proje kapsamındaki tüm binaların dış cephesinde görüntü kirliliği oluşturulan kaplamalar sökülecek,...