20 / 04 / 2024

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

Birçok sektörde yaşanan personel sıkıntısına son vermek ve binlerce gence iş kapısı açmak isteyen hükümet, yeni bir programı daha devreye soktu. İşte ayrıntılar...



Program kapsamında eğitim durumuna göre her bir istihdam için 8 bin liraya kadar destek ve işyerleri için birçok kolaylık gösterilecek. Destek için bazı şartlar var. İşte ayrıntılar...

8 BİN LİRAYA KADAR DESTEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'Üretim Sürecine Katılım Programı'nı devreye aldı. Bu kapsamda eğitim durumuna göre her bir istihdam için aylık '7 bin 603 lira' ile '8 bin 294 lira' destek verilecek. Program tekstil, makine, gıda, mobilya ve kimya sektörlerini kapsamakta. Amaç, imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin nitelikli işgücünün istihdam edilmesine destek vermek.

Devreye alınan yeni modelle birlikte, gençler başta olmak üzere iş arayanların işgücü piyasasında talep edilen becerilere sahip olmasının sağlanması amaçlanmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön