24 / 04 / 2024

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi mi

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecek gelirler, 6 ay süreyle ertelendi" diye konuştu.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Çiftçiler hemen bakın! Peş peşe açıklandı! Resmen değişti, o tarihte sona eriyor! Kırsal kalkınma desteği ve ÇKS...

Kırsal kalkınma desteği başvurusu ve tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncellemelerinde bir son dakika değşikliği yapıldı. Çiftçiler hemen bakın! İşte detaylar... 

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Hazine arazisine inşa edilen taşınmazlar için düzenleme!

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No:404 bugünkü 31508 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, kamu arazileri üzerinde inşa edilen turizm tesislerinin borçları 30 Kasım 2022'ye kadar ertelendi...

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinden tahsil edilecek gelire erteleme!

Kovid-19 salgınının turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler kapsamında, kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirin 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecek gelirler, 6 ay süreyle ertelendi" diye konuştu.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi mi Haberi

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi mi

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da, hazine arazileri üzerinde tesisi olan Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli işletmecilere ilişkin bir düzenleme yapıldı.

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'daki düzenleme ile kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinin borçları 6 ay süre ile ertelendi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a hazine arazileri üzerinde tesisi olan Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilere ilişkin geçici madde eklendi.

Bu maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esaslarını belirlemeye de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirildi.

Çevre ve...