29 / 03 / 2024

Kamu Konutlarının Tahsis Usülü

Kamu Konutlarının Tahsis Usülü

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli kamu konutlarının tahsisi nasıl yapılıyor? Kamu konutları nasıl tahsis edilir? İşte yanıtı...

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadın kolları başkanlık seçimi için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kat mülkiyetli kamu konutları satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Sosyal yardım konutların sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM'de!

Erzurum'da sosyal yardım kapsamında inşa edilecek konutların ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu konutları ekonomiye kazandırılsın!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahsetti. İşte o haber...

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri belirlendi!

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak.

Hizmet tahsisli konutların tahsis şekli!

Kamu Konutları; Özel tahsisli konutlar;Sıra tahsisli konutlar; Hizmet tahsisli konutlar olarak sıralanıyor. Peki, Hizmet tahsisli konutları nelerdir? Hizmet tahsisli konutlarının tahsis şekli nasıl yapılır?

2015 yılı kamu konutları aylık kira bedelleri!

367 sıra no'lu Milli Emlak Tebliği bugün 29222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki kamu konutlarının aylık kira bedelleri yeniden belirlendi. Belirlenen kira bedelleri 15 OCak 2015 tarihinden itibaren geçerli.

Metemtur Bodrum Eskiçeşme'deki konutlarını sattı!

Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Metemtur Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiindeki konutlarını sattı.

Emlak Konut Şehrizar Konakları ve Esenler Emlak Konutları'nın değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Emlak Konut Şehrizar Konakları ve Esenler Emlak Konutları'nın değerleme raporunu yayınladı.

Kamu Konutlarının Tahsis Usülü Haberi

Kamu Konutlarının Tahsis Usülü

Kamu konutları nasıl tahsis edilir?

Kamu konutlarının tahsis usül ve esasları, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmeliğe göre, özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli kamu konutlarının tahsisi şu şekilde yapılıyor:


Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli


Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde 8 – Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya göre, yetkili konut dağıtım komisyonu tarafından tahsis edilir.Ancak (3) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsiste ayrıca tahsis kararı alınmaz, atama kararı aynı zamanda tahsis kararını da kapsar. Merkezde görevli personele merkez konut dağıtım...