23 / 04 / 2024

Kamu konutları ekonomiye kazandırılsın!

Kamu konutları ekonomiye kazandırılsın!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Güntay Şimşek bugünkü yazısında kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahsetti. İşte o haber...



Hassas bir okurum hatırlattı: “Kamu konutlarının yüzde 70’inde -Doğu ve Güneydoğu hariç- özellikle de büyük şehirlerde, üst düzey yöneticiler ve kurumların teftiş kurullarındaki müfettişler oturuyor. Bunlar neden ekonomiye kazandırılmıyor?”


Evet, kamu lojmanları, görev tahsisli olduğundan, 25 yaşında işe giren bir müfettiş, 65 yaşına kadar oturabiliyor. Mesela, yaklaşık olarak 40 yıl Ankara’nın Çankaya’sında, 1500 TL’lik kira bedelli bir evde, 250 TL’ye oturulabiliyor. Burada oturan müfettişlerin minimum aylık maaşı 4500 TL. Belli süreyle lojmanlarda oturması gereken (kanuni kurallara uygun) müdürler, memurlar dışında üst düzey bürokratların sekreterleri, şoförleri de kullanabiliyor. Sıra tahsisli lojmanlarda bir memura, memurluk hayatı boyunca sıra gelmezken, teftiş kurullarında çalışan bir odacı veya şoför, ömrü boyunca oturabiliyor. Hâsılı Sayın Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu lojmanların ekonomiye kazandırılması gerekmez mi?




Güntay ŞİMŞEK/Habertürk 


Geri Dön