26 / 04 / 2024

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri

Kamu taşınmazı üzerinde turizm tesisi veya turizm amaçlı kıyı tesisi gerçekleştirilmek amacıyla yapılan yatırımların süreleri uzatılabilecek..

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu taşınmazları satışından 5 milyar TL gelir elde edilecek!

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB'den 11 ildeki taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme kapsam ve programındaki bazı taşınmazların satışları bugünkü 31359 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31336 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Servet GYO yurt dışındaki taşınmazlarını 90.2 milyon TL'ye sattı!

Servet GYO'nun iştiraki OSWE Real Estate GmbH'ın sahip olduğu taşınmazların bir kısmının satışına ilişkin ilk taksit tutarı olan; 90 milyon 250 bin Euro'nun tamamı bugün itibari ile OSWE Real Estate GmbH'nın banka hesabına geçti.

Hazine taşınmazlarında yeni bir kira ertelemesi olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren vatandaş ve işletmelerin mali yükünü azaltmak için yaptıkları kira ertelemesinin yeniden yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından 2010-2020 yılları arasında kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri Haberi

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri

Kamu taşınmazı üzerinde turizm tesisi veya turizm amaçlı kıyı tesisi gerçekleştirilmek amacıyla yapılan yatırımların sürelerinin uzatılması ile satışına ilişkin yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

İlgili idare tarafından turizm yatırımcısına verilen; kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı veya kullanma izni süresinin kalan kısmının, süre uzatımının yapılacağı tarih itibariyle kırkdokuz yıla olan farkı kadar süre,

Kiralama süresinin kalan kısmının, kiralama olarak devam edilmesi durumunda süre uzatımının yapılacağı tarih itibariyle yirmidokuz yıla olan farkı kadar süre, kiralama işleminin irtifak hakkına dönüştürülmesi durumunda ise süre uzatımının yapılacağı tarih itibariyle kırkdokuz yıla olan farkı kadar süre uzatılacak süre olarak tespit edilecek.

Kimler nereye başvurabilecek?

Süre uzatımından veya sözleşme değişikliğinden faydalanabilmek için turizm yatırımcılarından;

a) Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından adlarına kesin tahsis yapılan veya bu kesin tahsise dayanılarak...