28 / 03 / 2024

kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi

kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi!

İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın kamulaştırılmasına karar verebiliyor. Kişiler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kamulaştırma kararına karşı dava açma süresi ne kadar?

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Kamulaştırma bedeline itiraz da söz konusu olabiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemiyle gerçekleşiyor.Peki, Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi? Kamulaştırma kararının iptali için nasıl dava açılır?

Kamulaştırma Kanunu'nun kritik maddesi iptal!

Kamulaştırma Kanunu'nda "Mahkemelerce idare adına tescil kararı verilen kamulaştırma işlemleri sebebiyle hiçbir hak ve alacak talebinde bulunulamayacağı, kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davaları açılamayacağı" hükmü iptal edildi...

Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği!

Kamulaştırma kanunu gereğince tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..

Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek kamulaştırılıyor. Peki kamulaştırma itirazı yapılabilir mi? Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Ermenek-Daran Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

TEİTAŞ'a ait 154 kV Ermenek - Daran Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Koru RES TM-Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma kararı!

Koru RES TM - Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için güzergaha isabet eden alanlarda acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “380 kV İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi Haberi

kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

İstimlak olarakta bilinen kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor.


Kamulaştırma Kanununda kamulaştırma işlemlerinin nasıl yapılacağı kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin oluyor.Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi için itiraz edilemiyor. Ancak istimlak bedeline itiraz edilebiliyor. 


2942 sayılı kanuna göre, istimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak yapılabiliyor.Kamulaştırma kararının bedeline itiraz için dilekçe şu şekildedir:


Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi


........ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE        ...