25 / 04 / 2024

kamulaştırmada sosyal alan

kamulaştırmada sosyal alan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Bakanlar Kurulu gündemine getirdiği İmar Kanunu taslağına göre imar planlarında umumi hizmetler için ayrılan alanlar, kamulaştırılıncaya kadar pazar yeri, park, kreş olarak işletilebilecek...

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eyüp'te kamulaştırılacak alanlarla ilgili 8 soru!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Trabzon'un yeni otopark alanı 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hacıkasım Mevkii Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerinde tam otomatik katlı otoparkın inşaatına hızla devam ediyor. Proje alanının 25 milyon TL'ye kamulaştırıldığı açıklandı.

Yeni Yusufeli'nde 596 hektar kamulaştırıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeniden yerleşim projesi genelinde kamulaştırılacak toplam 864 hektar alanın 596 hektarı kamulaştırılarak, alan bazında yaklaşık yüzde 70'lik gerçekleşme sağladık" dedi. 

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Osmangazi'de 34 bin metrekarelik alan kamulaştırıldı!

Kamulaştırma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, 2017 yılının ilk 8 ayında toplam 34 bin metrekarelik alanı kamulaştırdı.

Bursa'da 130 milyon TL'ye kamulaştırma yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, 130 milyon TL’ye kamulaştırılan alanın 70 milyon TL’ye satıldığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Altepe “Bu alanın sadece yüzde 15’inden 70 milyon gelir elde ettik. Hesap yapamayanlar açıklama yapmasın” dedi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

kamulaştırmada sosyal alan Haberi

kamulaştırmada sosyal alan


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Bakanlar Kurulu gündemine getirdiği İmar Kanunu taslağı, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Taslağa göre, özel mülkiyete ait olup imar planlarında kamuya ait görünen alanların planları kesinleştiği tarihten itibaren en geç 10 yılda kamu eline geçecek. Bu alanlarda 10 yılda kamulaştırma yapılmaması halinde, parsel sahibinin başvurusu sonucunda kamu kuruluşlarının bu alanların kullanımından vazgeçtiği kabul edilecek ve özel mülkiyet için kullanım kararı getirilerek plan değişikliği yapılması zorunlu olacak. Kamulaştırması 10 yılda yapılmayan alanlara, ilgili çevre şartları da dikkate alınarak özel mülkiyet kullanımına açılacak şekilde imar hakkı...