19 / 04 / 2024

kamulaştırmasız el atma torba yasa

kamulaştırmasız el atma torba yasa

Kamulaştırmasız el atma ve imar planları ile mülkiyet hakkının kısıtlanması konularında taslak hazırladıklarını belirten Özhaseki maddelerin torba yasayla gündeme gelebileceğini belirtti

Kamulaştırmasız el atma dava açma süresi!

Kamulaştırmasız el atma dava açma süresi, tebligat yapılanlara tebligat gününden, tebligat yapılamayanlara ise gazete ilanı veya köy odasına asılan ilanın süresinin bitiminden itibaren otuz güne kadar olarak belirleniyor...

Kamulaştırmasız el atma dava değeri!

Kamulaştırmasız el atma dava değeri, taşınmaz malın cinsine, yüzölçümüne, değerini etkileyebilecek her türlü unsuruna, varsa vergi beyanına, kullanıma durumunda getireceği net gelirine bağlı olarak belirlenir...

Kamulaştırma davalarında bedel tespiti!

Kamulaştırma davalarında bedel tespiti davası idare tarafından taşınmazın sahibine karşı, satın alma usulü ile alınamayan durumlarda açılıyor. Davanın amacı kamulaştırma bedelinin ne kadar olacağını belirlemektir...

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi!

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi tazminat istemi nedeniyle veriliyor. Kamulaştırma kararı alınmamasına rağmen özel bir kişinin mülkiyetine devlet tarafından kamulaştırma sebebiyle el konulması karşısında dava açılabiliyor...

Kamulaştırmasız el atma torba yasa!

Kamulaştırmasız el atma torba yasa ile getirilen davalarda uzlaşmaya varılması veya varılamaması durumunda yapılması gerekenler aşağıda yer alıyor. Yapılan yeni düzenleme ile ilgili bilgiler haberimizde...

Özçel İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçel İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Özcan tarafından kuruldu.

Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Ankara'nın 2 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kalecik ve Çubuk ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırması kararı verildi. 

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Kamulaştırma hangi mevzuata göre yapılıyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. 

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rusya, İsrail'in Filistin'deki arazileri kamulaştırmasını kınadı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Ankara Kızılcahamam'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Kızılcahamam ilçesi, Yukarı Çanlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Erzincan Üzümlü'de acele kamulaştırma kararı!

Erzincan ili Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul’a 1450 dava yolda!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un geçeceği güzergâhta arazi sahiplerinin devlete 1450 adet kamulaştırmasız el atma davası açma ihtimali ortaya çıktı.

kamulaştırmasız el atma torba yasa Haberi

kamulaştırmasız el atma torba yasa

Kamulaştırmasız el atma ve imar planları ile mülkiyet hakkının kısıtlanması konularında taslak hazırladıklarını belirten Özhaseki maddelerin torba yasayla gündeme gelebileceğini belirtti


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin kapısına “kilit vurulmasını” önlemek için iki kritik konuda düzenleme yapacaklarını ve bunu torba yasayla gündeme getireceklerini açıkladı. Bakan Özhaseki, “kamulaştırmasız el atma ve imar planları ile mülkiyet hakkının kısıtlanması” konularında yaptıkları taslak çalışmanın detaylarını HABERTÜRK’e anlattı.


Belediyeler Yasası’nın bütününün Meclis takvimindeki yoğunluk nedeniyle yetişmeyeceğini vurgulayan Bakan Özhaseki, ‘acil’ olarak gördükleri bazı maddelerin torba yasayla gündeme gelebileceğini belirterek, hazırladıkları çalışmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:


‘TÜM TÜRKİYE’YE ÖZGÜ BİR SORUN’

Bir torba yasayla belki de bazı maddeler gelebilir. Bunlar içerisinde benim teklifim; özellikle belediyelerin sıkıntılı olduğu ‘istimlaksız el atma ve hukuki kısıt’ diye tarif ettiğimiz iki...