20 / 04 / 2024

kamusal alan

kamusal alan

TSMD, Creative Initiative ve Architectuur Lokaal iş birliğiyle 11-13 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde düzenlenecek olan “Fil Kafesi – Kapitalizm ve Kamusal Alan” Çalıştayı’nda, Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik öneriler sunulacak.

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı Rizeli iş insanına kiralandı! 

Ölüdeniz'in ihtişamlı plajı Belcekız, Rizeli iş insanına kiralandı. Kamusal alanın geleceği endişe veriyor. İşte ayrıntılar...

Arsuz Belediyesi'nden sahil kafeleri yıkım kararı açıklaması!

Arsuz sınırları içerisinde yer alan ve kamusal alanı işgal ettiği iddia edilen Gourmet, Çivi ve Divan gibi mekanların tadilatlarının imar planına uygunluğu konusunda Arsuz Belediyesi açıklama yaptı...

Muratpaşa Belediyesi kullanılmayan kamu arsalarını değerlendiriyor!

Muratpaşa Belediyesi imar konusunda mülkiyet sorunu olan ve özellikle kamusal alan niteliği taşıyıpta yıllardır kullanılmayan alanları mezberelik olmaktan kurtararak, üzerinde hiç bir yapılaşma olmaksızın halkın yararına kullanıma açıyor.

Beşiktaş Ihlamur Caddesi'ne yüksek katlı binalar mı yapılacak?

İçerisinde tarihi dikili taşlar ve köklü ağaçlar bulunan, Beşiktaş Yıldız Ihlamur Caddesi, kamusal alan olarak kullanılmasına rağmen, etrafı panellerle çevrildi.

Mekanist Towers çevresel bağlamların ışığında tasarlandı!

Y. Mimar Alper Derinboğaz, mevcut kent dokularının ve çevre verilerinin ön planda olduğu, bağlamlarından kopuk olmayan ve kamusal alan vurgusu güçlü, çağdaş projeler tasarlıyor.

Tezcan Karakuş Candan AOÇ planını değerlendirdi!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu alanın Atatürk tarafından kamusal alan olarak kullanılması vasiyet edilmiş. Ancak, her tür karara rağmen burayı hukuksuz bir biçimde rant alanına çevirmekte ısrarcılar” dedi.

Samsun’da kamusal alan oluşturulacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent merkezindeki bazı kamu binalarının eski havaalanı bölgesine taşınarak, modern bir kamusal alan oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı peyzaj mimarisinin en iyileri arasına girdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Plant Dergisi’nin “peyzaj mimarisinin en iyileri” arasına girerek, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü.

Saraçoğlu Mahallesi Çalıştayı 11 Aralık'ta başlıyor!

TSMD, Creative Initiative ve Architectuur Lokaal iş birliğiyle 11-13 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde düzenlenecek olan “Fil Kafesi – Kapitalizm ve Kamusal Alan” Çalıştayı’nda, Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik öneriler sunulacak.

Lefkoşa'da Çevre Düzenleme Yarışması haftaya ilan ediliyor!

"Lefkoşa Girııe Kapısı ve Çevresi Kamusal alan Düzenleme Yarışması" haftaya ilan edilecek. Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge TAK muhabirine konu ile ilgili açıklama yaptı.

Erkan Karakaya: 5 Ocak Stadyumu kamusal alan olarak kalmalıdır!

Mimar Erkan Karakaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Ben yaparım olur" mantığıyla Adanalıya dayattığı 5 ocak stadyumunun yerine öngörülen imarın kabul edilemez ve adeta Adana'ya ihanet imarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Metropol şžemsiyesi'ni üstü restoran, altı müze!

İspanya'nın Sevilla kentinde, Plaza de la Encarnacion isimli meydanda yükselen Metropol şžemsiyesi nisan ayının başında açıldı. Kocaman mantarların birleşmesiyle oluşmuş gibi görünen yapı, aslında hem bir yer altı müzesini, restoranları kamusal alan olara

Aziz Torun: Borsanın faaliyet alanımıza girmesi gerek

Aziz Torun, "İnançlı insanların bazı dini hassasiyetler nedeniyle yönelmedikleri borsanın çok büyük bir alan olduğunu ama buna biraz yabancı durduğumuzu düşünüyorum. Bu alanın bizim faaliyet alanımıza

kamusal alan Haberi

kamusal alan

TSMD, Creative Initiative ve Architectuur Lokaal iş birliğiyle 11 – 13 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde düzenlenecek olan “Fil Kafesi – Kapitalizm ve Kamusal Alan” Uluslararası Çalıştayı’nda, Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik stratejik öneriler üretilecek.


Seranit Grup ve Mesa Mesken sponsorluğunda, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Çalıştay’da Hollandalı ve Türk mimarlar, Saraçoğlu Mahallesi’nin tarihi önemini göz önünde bulundurarak, alanın yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayacak, geleceğe yönelik stratejiler ve tasarım önerileri üzerinde tartışacaklar.


Çalıştay'ın kamu sunumları 13 Aralık Cumartesi günü saat 16:00 - 19:00 arasında TSMD Mimarlık Merkezi'nde...