28 / 03 / 2024

kanada evsiz sayısı

kanada evsiz sayısı

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının Kovid-19 salgınıyla beraber arttığı belirtildi.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Brezilya'da evsiz sayısı artıyor!

Brezilya’daki işsizlik ve yüksek fiyatlar, Kovid-19 salgını gölgesinde evsizlerin sayısını yükseltiyor.

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angelas'ta artan evsiz sayısı yetkilileri endişelendiriyor.

Koronavirüs salgını Kanada’daki evsizlerin sayısını artırdı!

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının Kovid-19 salgınıyla beraber arttığı belirtildi.

Londra'da yeni evsizlerin sayısında rekor artış!

İngiltere'nin başkenti Londra'da sokakta uyuyan evsizlerin sayısı Temmuz-Eylül 2019 döneminde 2 bin 69'u yeni evsiz olmak üzere 3 bin 985 kişi oldu...

İngiltere'de evsizlerin sayısı artıyor: Her gün 36 kişi evsiz kalıyor!

İngiltere'deki evsizlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede en az 320 bin evsiz var. İngiltere'de en çok evsizin yaşadığı şehir ise Londra...

Almanya sosyal konut yapmıyor, evsizlerin sayısı artıyor!

Brezilya'daki favelalar gibi gecekondu mahalleleri olmasa da Almanya'daki yoksulluk azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Alman hükümetinin sosyal konut üretmemesi, evsizlerin sayısını artıyor. Ülkede 860 bin kişi evsiz.  

kanada evsiz sayısı Haberi

kanada evsiz sayısı

Kanada'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısının, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla beraber arttığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kısa adı CAEH (Canadian Alliance to End Homelessness) olan Kanada Evsizliği Sona Erdirme İttifakı isimli kuruluş tarafından Nanos araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırmasında, ülke genelinde toplam 235 bin civarında olduğu sanılan evsizlerin sayısının, aslında daha fazla olduğu belirtildi.

Koronavirüs salgınıyla beraber başgösteren ve halen devam eden ekonomik zorlukların, birçok insanı kirasını ödeyemez duruma soktuğu belirtilen araştırmada, Kanada’da sokaklarda yaşayan evsiz sayısının, nüfusun yaklaşık yüzde 5’i olduğu ve bunun da 1,6 milyon kişiden az olmadığı belirtildi.

Araştırma sonuçlarını masaya yatıran CAEH CEO’su Tim Richter, "Evsizliğin ne kadar yaygın olduğunu ve kaç Kanadalının hayatına dokunduğunu görmek ilginç" dedi.

Ankete katılan kiracıların yüzde 25'inin...