02 / 05 / 2024

kanada iyilik konutu yardımı  

kanada iyilik konutu yardımı  

İyilik Konutları dahilinde İdlib'de inşa edilen evler Suriyelileri sıcak yuvaya kavuşturdu. Bölgede şu anda 50 bin üzerinde evin inşaatı bitmek üzere.

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

Bir İyilik Sıcak Bir Yuva projesi kapsamında yapılan 1753 konut teslim edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV),Suriye'de savaş mağduru ailelere yönelik olarak başlattığı "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" projesi kapsamında hayata geçirdiği 1753 "iyilik konutu"nu teslim etti.

Kanada'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor!

Kanada'nın Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Kanada’da orman yangını çıktı!

Kanada’da orman yangını çıktı. Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

2014'ün ilk beş ayında 4 bin gayrimenkule 'Aile Konutu Şerhi' konuldu!

Geçtiğimiz yıl büyük bölümünü kadınların oluşturduğu 8 bin 890 kişi, eşlerinin adına kayıtlı gayrimenkulün kendilerinden habersiz satılma riskine karşı " Aile Konutu Şerhi " hakkında faydalandı...

Yılın ilk 5 ayında 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu.

Arthur kasırgası Kanada’yı vurdu!

ABD’nin Florida eyaletinde iki gün önce başlayan tropik Arthur kasırgası, Kanada’da etkili olmaya başladı.ABD’nin güneyinde başlayan ve kuzeye ilerleyen kasırga Kanada’da hayatı olumsuz etkiledi..

Yapı Kredi Koray GYO Çankaya projesindeki 3 konutu sattı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Oratklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Çankaya projesindeki 3 konutu sattı.

Aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

Yasal olarak aile konutu tek bir konut olan aile konutu, evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Peki aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi haciz!

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere aile konutu deniyor. Aile konuru tapuya şerh edilebiliyor. Peki aile konutu şerhi haczi mümkün mü?

Aile konutu şerhi iptali!

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu şerhi iptali hangi durumlarda olur?

Ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutuna deniyor. Peki, ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

kanada iyilik konutu yardımı   Haberi

kanada iyilik konutu yardımı  

Türkiye’nin 30 kilometre ötesinde, İdlib’de inşa edilen briket evlerde binlerce Suriyeli aile artık kurulu yuva sahibi oldu. Sabah'tan Hakan Turpçu'nun haberine göre; Türkiye'nin Suriye sınırından 30 kilometre içeride, İdlib'in Meşhed Ruhin Kasabası'nda, tamamen Türk vatandaşlarının bağışlarıyla AFAD tarafından inşa edilen briket evlerde yaşayan aileler duygularını anlattı. 

Briket evlere yerleşen Suriyeli ailelerden biriyle sohbet ederken ailenin küçük oğlu Halef lafa girip az evvelki cümleleri söylüyor. Parmaklarıyla işaret ettiği, onu en çok heyecanlandıran şey ise yaşadıkları yere kurulan okul. Küçük Halef savaşın ortasında doğmuş. Şu an dokuz yaşında. Babasını hapse atmışlar, sonra ölüm haberi gelmiş. Şu kısacık ömrü, savaşın içinde, oradan oraya savrularak geçmiş. Nereye gitseler bombalar peşlerinden gelmiş. Sadece babasını değil, yedi kardeşinin ikisini de bombalamalarda kaybetmiş Halef. Şimdi çok uzun...