19 / 03 / 2024

kanal istanbul arazi

kanal istanbul arazi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri İBB olarak almaya hazırız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul çevresinde arazi fiyatları fırladı!

Kanal İstanbul projesinin SED raporunda yer alan bilgilere göre, projenin açıklanmasıyla arazi fiyatları fırladı. Arazi fiyatları 3'er aylık dilimler halinde sırasıyla 50-60 TL, 80-90 TL, 120-130 TL, 160-180 TL, 200-230 TL, 260-300 TL şeklinde arttı.

Kanal İstanbul'daki arazi sarmalı TBMM'ye taşındı!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili tartışılmaya başlayan kanal üzerindeki arazileri  verdiği önerge ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. 

Deprem riskinin az olduğu Başakşehir ve Sarıyer'de konut satışı artacak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı "Yeni dönemde insanlar son zamanlarda meydana elen artçı depremlerle, ister istemez daha sağlıklı zeminlerdeki konutları tercih edeceklerdir. İnsanlar özellikle Başakşehir, Sarıyer, Anadolu yakasının bir kısmı ve sahilden uzak kesimleri tercih edeceklerdir" dedi...

Araplar Kanal İstanbul çevresinden 300 dönüm arazi aldı!

Kanal İstanbul yapılacağı bölgede bulunan Arnavutköy'de, 300 dönüm arazi satın alan 3 Arap girişimcinin tapu bilgilerine ulaşıldı...

Kanal İstanbul'da mülkiyet sorunu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündemle ilgili sorularına cevap verdi. İmamoğlu, Kanal İstanbul’un tehlikesini ve tehdidini anlatacak kelime bulamadığını söyledi.

Kanal İstanbul'u yapacak firmalara arazi verilecek!

Erdoğan Bayraktar Kanal İstanbul'u yapacak firmalara karşılığında arazi verileceğini söyledi

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan rapora göre; Kanal İstanbul Projesi'nin çalışma alanının yüzde 52'i tarım arazisi olduğu belirtildi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Torunlar GYO'dan Kanal İstanbul arazisi açıklaması!

Torunlar GYO, basın yayın organlarında çıkan Aziz Torun'un ve Torunlar GYO'nun Kanal İstanbul güzergahında arazi sahibi olduğu haberlerini yalanladı.

Kanal İstanbul çevresinde arazi fiyatları fırladı!

Kanal İstanbul projesinin SED raporunda yer alan bilgilere göre, projenin açıklanmasıyla arazi fiyatları fırladı. Arazi fiyatları 3'er aylık dilimler halinde sırasıyla 50-60 TL, 80-90 TL, 120-130 TL, 160-180 TL, 200-230 TL, 260-300 TL şeklinde arttı.

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Kanal İstanbul güzergahındaki 40 milyon metrekare arazi el değiştirdi iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Kanal İstanbul projesinde yapılan son Çevre Düzenleme Planını Meclis gündemine getirdi. Aydoğan, “Beton Kanal projesinin kimlere rant kapısı olduğunu araştırmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

Kanal İstanbul güzergahında arazi fiyatları fırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul ihalesinin yakın zamanda yapılacağını açıklaması, 2 yıldır yerinde sayan arazi fiyatlarında hareketlenmeye neden oldu. Bölgede arazi fiyatlarında yüzde 30’a yakın yükseliş öngörülüyor. 

Emlak Konut GYO Kanal İstanbul güzergahında 1.4 milyar TL'lik arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Kanal İstanbul güzergahında yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi satın almak için TOKİ ile protokol imzaladı. Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bulunan arazinin değeri 1.4 milyar TL olarak belirlendi. 

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Kanal İstanbul güzergahında arazi satın alındığı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki arazi davalık oldu!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Dursunköy'deki 40 dönümlük arsa, mahkemelik oldu. Arsayı 1977'de Milli Gazete'nin düzenlediği kampanyadan satın aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, Yıldız Holding, Emlak Konut ve THY Gayrimenkul'e dava açmak üzere mahkemeye başvurdu...

Kanal İstanbul'daki arazi sarmalı TBMM'ye taşındı!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili tartışılmaya başlayan kanal üzerindeki arazileri  verdiği önerge ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. 

kanal istanbul arazi Haberi

kanal istanbul arazi

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 kamu arazisini satıyor. Söz konusu bu arazilerin 169 tanesi mega kent İstanbul'un Beylikdüzü, Maltepe, Büyükçekmece, Bakırköy, Arnavutköy, Başakşehir, Pendik, Çatalca, Sancaktepe ve Şile ilçelerinde bulunuyor. Mega kent İstanbul dışında Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya’nın turistik bölgelerinde bulunan araziler de satılıyor.

Peki yatırımcıların merakla beklediği ihale ne zaman? Arsalar için kaç taksit yapılıyor? İşte detaylar...

Yatırımcıların yakın markajına giren arazilerin açık artırma ile 5 Nisan 2022 tarihinde satılacağı açıklandı. Söz konusu arsalar için 24 ay vade yapılacağı bildirilirken, peşinat oranının ise yüzde 25 olduğu belirtildi.

KANAL İSTANBUL'A YAKIN

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a en yakın mahalleler arasında yer alan İstanbul Arnavutköy’deki Haraççı Mahallesi’nde de toplam 97 arsa...