18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 



Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in üç etap halinde askıya çıkarılan uygulama imar planları ile kanal güzergahındaki arazilerin imar durumunda değişiklik yapıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; yapılan değişiklikler ile kanal güzergahında arazi sahibi olan tanınmış siyasilerin ve Katarlıların arazileri değerlendi. Değeri artan araziler içinde Arnavutköy'de çok dikkat çeken bir parsel daha var. 

KONUT-TİCARET ALANI İLAN EDİLDİ

970 bin 300 metrekarelik bu parsel daha önce Sazlıbosna Köyü'nün ortak malı olan mera olarak kullandığı araziydi. Arazi bir süre önce Maliye Hazinesi'ne sonra TOKİ'ye devredildi ve Kanal İstanbul planlarında da imara açılıp konut-ticaret alanı yapıldı. Kanal İstanbul projesi için iptal edilen Sazlıdere Barajı'nın yanı başındaki arazi, Kanal İstanbul'a neredeyse ‘sıfır’ konumda bulunuyor.

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

TOKİ’DEN SONRA KİMİN ELİNE GEÇECEK?

Arazinin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Köylünün ortak arazisini elinden almak için devlet resmen hülle yapıyor. Önce Maliye adına tescil edip sonra TOKİ'ye devrediyor. TOKİ'den sonra kimin eline geçecek takip edeceğiz. Kanal bahane, rant şahane” şeklinde konuştu. 

Arazinin konumuna vurgu yapan Ataman, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul ile Sazlıdere doğal olarak İstanbul Boğazı gibi görünecek ve şerefiyesi en yüksek yer olacak. Aslında tarım ve hayvancılık  TOKİ  eliyle yok ediliyor. Beton ve imar rantı her şeyin önüne geçiyor."

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in detayları belli oldu!


Geri Dön