27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul finans modeli

Kanal İstanbul finans modeli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Kanal İstanbul Projesinde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla, kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Kanal İstanbul'a finans adası!

2011 yılında kamuoyuna açıklanan Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında bir finans adası inşa edilecek.

Çinliler Kanal İstanbul'a talip! 65 milyar dolar getirecek!

Ankara kulislerinde, Çinli finans ve inşaat firmalarının çılgın proje Kanal İstanbul projesi karşılığında 30 milyar dolarlık döviz getirme teklifinde bulunduğu konuşuluyor. Çinli şirketlerin sürpriz teklifi toplam 65 milyar dolarlık yatırım yapma sözünü içeriyor.

Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor!

Toplam maliyeti yaklaşık 65 milyar TL olarak tahmin edilen Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor.

Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı çılgın projesi Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adasının kurulması planlanıyor....

Kanal İstanbul'da finans modeli çalışılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Kanal İstanbul Projesinde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla, kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz" dedi.

TOKİ Kanal İstanbul'a finansör oldu!

TOKİ Başkanı Turan Kanal İstanbul projesine yönelik yaptığı açıklamada, “Biz orada hasılat paylaşımı, arazi satışı ya da inşaat satışından gelir elde edip finansmanı sağlayacağız." dedi.

Kanal İstanbul ile arsa fiyatları yükselecek!

İstanbul'da sanayinin tamamen dışarı çıkacağını hatırlatan Lütfü Karaman, "Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler 5 yıl içinde bu bölgenin değerini artıracak. Burada gayrimenkul fiyatları da önemli derecede artacak" ifadelerine yer verdi...

Ağaoğlu Finans Merkezi projesi nerede?

Ağaoğlu İnşaat tarafından İstanbul Anadolu yakasında Ataşehir'de İstanbul Finans Merkezi'nde hayata geçireceği yeni projesinin arazisi 29 Ağustos 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden olan kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülend

İstanbul Finans Merkezi için onay bekleniyor!

Dünyanın en önemli finans merkezlerinden olması planlanan İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı için geri sayım başladı. 4.5 milyar liralık yatırımla tamamlanacak projenin yapımına onayların ardından bu yıl sonuna kadar başlanacak...

Finans Merkezi’nde iş onaya kaldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak bankaların projeleri üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile toplantı yapacak.Toplantıda projelerin incelenip onaylanmasının ardından, yıl sonuna kadarda merkezin yapımına başlanacak

Dünyayı değiştirecek 5 projede Kanal İstanbul ilk sırada!

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Site, Kanal İstanbul'u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi. Bu projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi ikinci kez bağlanacak...

İstanbul Finans Merkezi'nin en yeni havadan görüntüleri!

İstanbul Ataşehir bölgesinde hayata geçirilen İstanbul Finans Merkezi inşaatı projesi 29 Ağustos 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden olan kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Kanal İstanbul finans modeli Haberi

Kanal İstanbul finans modeli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yakın gelecekte ülkemizin en büyük projelerinden olacak Kanal İstanbul Projesinde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla, kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz." dedi.


Arslan, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olduğunu, bu özelliğin hakkını vermek için tüm ulaşım türlerinde projeler hayata geçirdiklerini söyledi.


Bugüne kadar yapılan projelere yenilerinin ekleneceğini dile getiren Arslan, Türkiye'den 3-4 saatlik uçuş mesafesinde ulaşılan insan sayısının 1,5 milyar olduğunu, bunların 31 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasıla oluşturduğunu bildirdi.


Arslan, bütün projeleri bu rakamdan pay almak için hayata geçirdiklerini kaydederek, "Son 14 yılda ulaştırma alanında yaptığımız yatırımın bedeli yaklaşık 100 milyar dolar. Türk parası olarak da 320 milyar TL." diye konuştu.


Bunların hepsini...