26 / 04 / 2024

kanal istanbul içerisinde neler var

kanal istanbul içerisinde neler var

44 kilometre uzunluğundaki dev projeyle 325 bin dönüm alana iki şehir kurulacak. 3. köprü ve yeni havaalanı bağlantılı kanal üstünde 12 köprü olacak. Kanalın iki yakasında finans merkezi, rezidanslar, seyir terasları ve eğitim alanları da bulunacak...

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul için geri sayım başladı. 26 Haziran'da temeli atılacak projede çevre halkı oldukça heyecanlı.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul için konsorsiyum kurulacak! 

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için yerli ve yabancı konsorsiyum kurulacağını açıkladı.

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti Kanal İstanbul Projesi'ni vatandaşa anlatmak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile Kanal İstanbul'un faydaları anlatılacak. 

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul için ikili formül!

Kanal İstanbul Projesi için ikili formül gündeme alındı. Hazırlanan rapora göre savaş gemileri boğazdan, ticaret gemileri ise Kanal İstanbul'dan geçecek.

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alacak ilk köprü için Haziran ayında temel atılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

kanal istanbul içerisinde neler var Haberi

kanal istanbul içerisinde neler var

İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'un güzergâhı ve güzergâhta yapılacak yeni yerleşim birimleri netleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Türkiye'nin önde gelen proje şirketlerinden birisinin hazırladığı 44 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul projesi içinde 325 bin dönüm alana iki tane şehir kuruluyor. Ayrıca kanal üzerine iki yakayı birbirine bağlayan 12 tane de köprü yapılması planlandı. Küçükçekmece - Başakşehir - Arnavutköy hattında olacak projenin 3. Havalimanı'nın bulunduğu Karadeniz aksında dev bir liman, Airport City'nin yanı sıra kanalın iki yakasında, lüks konutlar, rezidanslar, finans merkezleri, ormanlık alanda villalar, seyir terasları, eğitim alanları da projeye dahil edilecek. 


21 KM ALANDA HAFRİYAT 

İnşaatına başlanılan 3. Köprü güzergahı, Kuzey Marmara Otoyolu olarak da bilinen proje alanına yapılacak Air Port City'nin bulunduğu Arnavutköy - Karaburun aksından geçip, Durusu, Çatalca...