26 / 04 / 2024

Kanal istanbul ihalesine tepkiler 2020

Kanal istanbul ihalesine tepkiler 2020

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesine giren bedelini ağır öder!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul için ihaleye girecek olan firmalara tepki gösterdi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ihalesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul’da depremin ana mesele olduğunu vurguladı ve öncelikli sorunun deprem olduğunu dile getirdi.

Mahmut Tanal'dan Kanal İstanbul ihalesi yorumu!

CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesine çıkılmasına ilişkin, "İhalenin şimdi sırası mıydı?" dedi...

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul için dün yapılan ilk ihaleye ilişkin, "İstanbul’un İstanbulluların Kanal İstanbul’a değil, Sahra Hastanelerine, evde kalabilecek ekonomik koşullarının oluşturulmasına ihtiyacı var" dedi...

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki!

Kanal İstanbul için bugün gerçekleştirilen iheleye Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. İmamoğlu, "Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz?" dedi...

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...

Kanal İstanbul ihalesine yatırımcılardan çok fazla ilgi var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul ihalesine, yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi var, inşallah ihaleye çıktığımızda da aynı ilgiyi gösterirler." diye açıklama yaptı.

Kanal İstanbul'un ihalesi yakında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor. Güzergahını ilan etmiştik. Şimdi inşaatıyla ilgili hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah çok uzak olmayan bir gelecekte ihalesine çıkılacak." dedi.

İBB, Kanal İstanbul güzergahında yol yaptıracak!

İBB, Arnavutköy, Çilingir Yolu - Terkos Yolu arasında yol ihalesine çıkıyor. Aynı bölgede Kanal İstanbul projesinin yapılması planlanıyor.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal istanbul ihalesine tepkiler 2020 Haberi

Kanal istanbul ihalesine tepkiler 2020

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, koronavirüs salgını en önemli gündemken, tartışılan Kanal İstanbul ile ilgili ilk ihalenin gerçekleştirilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye’de her geçen gün etkisini ve can kaybını artırıyor. Bu süreçte tartışılan proje Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin yapılması tepkilere sebep oldu. 

Sanatçılar Girişimi de salgın günlerinde Kanal İstanbul'a ilişkin ilk ihalenin yapılmasına tepki gösterdi. Girişimin sözcüsü ve şair Ataol Behramoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye'nin vicdanlı, yurtsever yazarları, sanatçıları olarak, bu felaket günlerinde bile Kanal İstanbul ısrarından ve hırsından vazgeçmeyen iktidar sahiplerini uyarıyoruz: Bu akıl dışı yolda ısrarınızı sürdürürseniz deprem felaketi kapıda beklemekteyken corona virüs ve yokluk felaketiyle boğuşmakta olan halkın yükselen öfkesi önünde daha ağır bedeller ödenmesi kaçınılmaz olacaktır.”

Canan...