26 / 04 / 2024

Mahmut Tanal'dan Kanal İstanbul ihalesi yorumu!

Mahmut Tanal'dan Kanal İstanbul ihalesi yorumu!

CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesine çıkılmasına ilişkin, "İhalenin şimdi sırası mıydı?" dedi...



Mahmut Tanal, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleşitirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanal yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının ciddi bir tehdit oluşturduğu bugünlerde Kanal İstanbul projesi kapsamında tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ihalesinin yapılmasına tepki gösterdi. 

“MİLLET CANIYLA UĞRAŞIRKEN MASKELİ İHALENİN SIRASI MIYDI?”

Türkiye zor günlerden geçerken kaynakların Kanal İstanbul’a aktarılmasını ‘akıl tutulması’ olduğunu ifade eden Tanal, “Millet canıyla uğraşırken, geçim derdindeyken, bir baktık Kanal İstanbul için ihale masası kurulmuş. İnanılır gibi değil! Şimdi ham hayalinizin, maskeli ihalenin, Kanal İstanbul’un sırası mıydı? Koronavirüs tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Önümüzü göremiyoruz. ABD’de düşük gelirlileri, küçük ölçekli işletmeleri de kapsayan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketine onay verildi. Bizde ise 100 milyar liralık destek paketi açıklandı.

‘Evden çıkmayın’ diyoruz ama emekçi çalışmak zorunda. Geçim korkusu, virüs korkusunun önüne geçiyor. Çalışanlara ücretli izin imkanı sağlamıyorsunuz, kirasını, borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen küçük esnafın yükünü hafifletmiyorsunuz, ücretli öğretmeni kaderine terk ediyorsunuz, vatandaşı fatura borcundan kurtarmıyorsunuz ama maşallah rant söz konusu olunca salgın malgın ortadan kalkıveriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin koronavirüs salgınında kritik eşikte olduğuna dikkat çeken Tanal, şunları kaydetti: 

“Vaka sayısı artıyor. Çin’de 10 günde koronavirüs hastanesi inşa edildi.  Biz de sahra hastaneleri kurmalıyız. Risk altındaki doktorlarımız koruyucu maske, ekipman bulamazken kanalla meşgul olamayız. Anayasamızda da vurgulandığı gibi bizi yönetenlerin önceliği rant, kanal değil, insanları hayata döndürmek olmalıdır. İktidar tercih yapmak zorundadır. Önceliği insanların hayatını kurtarmak mı olacak, yoksa kanal mı olacak?”

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

Kanal İstanbul ihalesi tepkilerine Bakanlıktan yanıt!

 


Geri Dön