24 / 04 / 2024

Engin Özkoç'tan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması! 

Engin Özkoç'tan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması! 

CHP Başkanvekili Engin Özkoç, bugün yapılan Kanal İstanbul ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özkoç, " Önceliğimiz gerçekten Kanal İstanbul mudur?" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs ve mülteciler konularına ilişkin konuşan Özkoç, bugün gerçekleştirilen Kanal İstanbul'un ilk ihalesiyle ilgili olarak, Dünya Sağlık Örgütünün, koronavirüs salgınına ilişkin çağrılar yaptığı bir dönemde Kanal İstanbul ile meşgul olunduğunu ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Engin Özkoç,  "Türkiye can derdinde ancak saray iktidarı halen rant derdinde. Krizden istifade ederek bu ortamda kazma vurmaya hazırlanıyorlar. Kanal İstanbul için ilk ihaleye bugünlerde çıkıldı. Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınacak ve başka yerde yeniden inşa edilecek Odabaşı ve Dursunköy köprüleri için ihaleler yapılıyor. Trajikomik bir durum değil mi? Önceliğimiz gerçekten Kanal İstanbul mudur?" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gazetecilerin sorularını da cevapladı. 

Koronavirüs salgınında test sayılarıyla ilgili konuşan Erkoç, şöyle devam etti: 

"Böyle çıplak bir gerçek varken Türkiye'nin birinci gündemi bu hastalığa yakalanmamak için en sert önlemleri almaktır. 'Sokağa çıkmayın...' Memur görevde, işçi fabrikada, esnaf tezgahının başında. 'Sokağa çıkmayın. 75 milyar lirayı Kanal İstanbul'a ayırdık. Size 100 milyar lira.' , 'Havayoluyla uçuşlarda indirim yaptık, şunu yaptık, bunu yaptık bu şekilde yaşayın.' Bunlar ciddi değil. "

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki!

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!


Geri Dön