24 / 04 / 2024

Mahmut tanal kanal istanbul açıklaması

Mahmut tanal kanal istanbul açıklaması

CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesine çıkılmasına ilişkin, "İhalenin şimdi sırası mıydı?" dedi...

Mahmut Tanal'dan kira eylemlerine yönelik açıklama! 

CHP’nin hukukçu vekili Mahmut Tanal, Ankara Valiliği’nin “Barınamıyoruz” eylemini yasaklamasına ve polisin müdahalesine tepki verdi. 

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi mi yapılacak?

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Binalara kimlik kartı düzenlemesinde son durum!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskiyle ilgili açıklamalarında her bina kimlik kartı verilmesinin önemini vurguladı. CHP’nin ısrarına rağmen söz konusu düzenleme Meclis gündemine alınmadı. CHP’li Mahmut Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, henüz beklemede. 

Depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'yla ilgili çarpıcı detay!

İzmir Bayraklı’da enkaz alanına giden CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda, yan yatan ve alt katları çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’yla ilgili çarpıcı bir detaydan bahsetti.

Galata Kulesi'ndeki yıkım meclis gündemine taşındı!

Galata Kulesi’nde başlanan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, meclise soru önergesi verdi.

Mahmut Tanal'dan Kanal İstanbul ihalesi yorumu!

CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesine çıkılmasına ilişkin, "İhalenin şimdi sırası mıydı?" dedi...

Konut görevlilerinin hakları için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konut görevlilerinin haklarının tamamen yasal güvenceye alınması için bir kanun teklifi verdi.

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

Mahmut tanal kanal istanbul açıklaması Haberi

Mahmut tanal kanal istanbul açıklaması

Mahmut Tanal, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleşitirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanal yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının ciddi bir tehdit oluşturduğu bugünlerde Kanal İstanbul projesi kapsamında tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ihalesinin yapılmasına tepki gösterdi. 

“MİLLET CANIYLA UĞRAŞIRKEN MASKELİ İHALENİN SIRASI MIYDI?”

Türkiye zor günlerden geçerken kaynakların Kanal İstanbul’a aktarılmasını ‘akıl tutulması’ olduğunu ifade eden Tanal, “Millet canıyla uğraşırken, geçim derdindeyken, bir baktık Kanal İstanbul için ihale masası kurulmuş. İnanılır gibi değil! Şimdi ham hayalinizin, maskeli ihalenin, Kanal İstanbul’un sırası mıydı? Koronavirüs tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Önümüzü göremiyoruz. ABD’de düşük gelirlileri, küçük ölçekli işletmeleri de kapsayan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketine onay verildi. Bizde ise 100 milyar liralık destek paketi açıklandı.

‘Evden çıkmayın’ diyoruz ama emekçi çalışmak zorunda. Geçim korkusu, virüs korkusunun...