20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik mi

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik mi

Tartışmaların odağında yer alan çılgın proje Kanal İstanbul için 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokole; TMMOB’a (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) bağlı 9 meslek odasının açtığı iptal davası karar aşamasına geldi.

Emlak Konut GYO Kanal İstanbul güzergahında 1.4 milyar TL'lik arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Kanal İstanbul güzergahında yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi satın almak için TOKİ ile protokol imzaladı. Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bulunan arazinin değeri 1.4 milyar TL olarak belirlendi. 

TAKPAS'ın iptali ve Kanal İstanbul'da Arapların aldığı arazi miktarı TBMM'de!

Belediyelere görev alanı dışındaki taşınmazları sorgulama yetkisi veren TAKPAS Protokolü'nün iptal gerekçesi ve Kanal İstanbul güzergahında Arap şirketlerce satın alınan arazi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB Kanal İstanbul protokolünden neden çekildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinden çekilme sebeplerinin idari bir sorun olduğunu, olmayan bir yetkiyle protokol imzası atıldığını söyledi. 

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, meslek odaları tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Kanal İstanbul'a ilişkin iş birliği protokolünün iptali istemiyle açılan davayı reddetti...

İBB, Kanal İstanbul protokolünden çekildi, 1 milyar TL'lik 37 arazisini kurtardı!

Kanal İstanbul için iki bakanlık ve İBB arasında 2018'de imzalanan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çekildiklerini açıkladığı işbirliği protokolü ile büyükşehir belediyesine ait piyasa değeri 1 milyar 49 milyon 140 bin 337 lira olan taşınmazların proje için tahsis edilmesinin planlandığı ortaya çık

Kanal İstanbul protokolü İBB’ye hangi görevleri yüklüyor?

İBB Başkanı İmamoğlu dün Kanal İstanbul konusunda kendilerinden önce yapılmış olan protokolden çekildiklerini açıkladı. Protokol 2018 yılında Mevlüt Uysal tarafından imzalanmıştı. Ve bakın protokol İBB’ye hangi görevleri yüklüyor...

İBB Kanal İstanbul’dan çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Kanal İstanbul işbirliği protokolü'nden çekildiklerini belirtti. İmamoğlu bugün itibari ile bakanlıklara konuyla ilgili yazı gönderildiğini de söyledi.

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik!

Tartışmaların odağında yer alan çılgın proje Kanal İstanbul için 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokole; TMMOB’a (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) bağlı 9 meslek odasının açtığı iptal davası karar aşamasına geldi.

Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak yeni şehir için ilk adım!

Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni şehir alanını planlamak üzere imzalanan işbirliği protokolü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı oturumunda kabul edildi...

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik mi Haberi

Kanal İstanbul protokolü mahkemelik mi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşı olduğunu açıkladığı çılgın proje Kanal İstanbul projesinde protokol tartışması yaşanıyor.

Sözcü'den  Özlem Güvemli'nin haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın imzalanan işbirliği protokolünü hatırlatmasına sert tepki veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “23 Haziran 2019'da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları halk iptal etti zaten. Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar” demişti.

Tartışmaya sebep olan İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolünün de mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

Aralarında Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'nın da yer aldığı TMMOB'a bağlı 9 meslek odasının protokolün iptali istemi ile 10 Aralık 2018'de İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde dava açtığı öğrenildi.

MECLİS YETKİSİ OLMADAN İMZALANMIŞ!

Dava konusu protokol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iki bakanlık arasında 1 Ağustos...