04 / 05 / 2024

Kanal İstanbul resmi güzergahı

Kanal İstanbul resmi güzergahı

Kanal İstanbul projesinin güzergahı resmileşti. Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek Kanal İstanbul 45.2 kilometre uzunluğunda olacak.

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Kanal İstanbul'un 2021 bütçesi belli oldu!

2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Programda Kanal İstanbul'a da yer verildi. 

Kanal İstanbul için skandal anket!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'bnin resmi internet sitesi üzerinden Kanal İstanbul ile ilgili bir anket yayınladı. İşte anketteki o sorular...

İBB’den 6 soruluk Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir anket hazırladı. Projeyle ilgili 6 sorunun yer aldığı ankete sadece bir kez katılım sağlanabiliyor.

Kanal İstanbul'a AYM vizesi!

Cumhuriyet Halk Partisi,  Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projelerinin ‘yap-işlet-devret’ modeliyle yapılmasına dönük düzenlemenin iptali için AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

AYM'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili kararının gerekçesi açıklandı!

CHP, Yap-İşlet-Devlet modeline ilişkin yasaya eklenen ‘Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri’ ibaresinin iptal edilmesi talebiyle AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

Kanal İstanbul’da yalanlar ve gerçekler!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a ilişkin iddialar masaya yatırıldı. Hem resmi veriler hem de uzman görüşleri projenin tüm dayanaklarının tel tel döküldüğünü ortaya çıkarıyor.

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli uygulanacak!

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri "yap-işlet-devret" modeli kapsamına alınacak...

Kanal İstanbul güzergahında arsa satışları durdu!

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Kanal İstanbul, Arnavutköy’ü dönüştürecek ve geliştirecek!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, merakla beklenen Kanal İstanbul Projesi güzergahının resmi olarak açıklanmasından sonra Kanal İstanbul için bazı ifadelerde bulundu...

370 bin kişi Kanal İstanbul’a komşu olacak!

Kanal İstanbul için ilk resmi adım önceki gün atıldı ve ÇED süreci başlatıldı. Belirlenen güzergaha göre, 370 bin kişi Kanal İstanbul’a komşu olacak.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul resmi güzergahı Haberi

Kanal İstanbul resmi güzergahı


Türkiye’nin 2023 hedefi yolundaki en önemli projelerden biri olan Kanal İstanbul için 1/100 bin ölçekli güzergah ve rezerv yapı planı tamamlandı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’nin yüz akı projesinin tüm ayrıntıları tek tek ortaya çıktı. Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek Kanal İstanbul 45.2 kilometre uzunluğunda olacak.

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul'un son planlarına Sabah Gazetesi ulaştı. Binlerce geminin tehdit ettiği İstanbul Boğazı'na alternatif yaratma düşüncesi artık hayal olmaktan çıkıyor ve hızla gerçeğe dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında 'Çılgın Proje' adıyla tanıttığı Kanal İstanbul'un güzergahının 1/100 bin ölçekli rezerv yapı planıyla Türkiye'nin yüz akı projesinin tüm ayrıntıları tek tek belli oldu. Ortaya çıkan son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den geçecek...