28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul, Arnavutköy’ü dönüştürecek ve geliştirecek!

 Kanal İstanbul, Arnavutköy’ü dönüştürecek ve geliştirecek!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, merakla beklenen Kanal İstanbul Projesi güzergahının resmi olarak açıklanmasından sonra Kanal İstanbul için bazı ifadelerde bulundu...



Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Kanal İstanbul ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arnavutköy ilçelerinden geçecek olan Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin, “Arnavutköy ilçesini her yönüyle dönüştürecek ve geliştirecek bir nitelikte. Bir yandan ilçe ekonomisini şaha kaldıracak potansiyeli diğer yandan çevre ve şehircilik yönünden ilçenin imar ve dönüşümüne katkısı olacağı muhakkaktır” dedi.

 

Merakla beklenen Kanal İstanbul Projesi güzergahının resmi olarak açıklanmasından sonra Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, büyük kısmı ilçelerinden geçecek olan projeye ilişkin soruları yanıtladı. 

 

Arnavutköy Belediyesi'nden alınan habere göre Dünya çapındaki bu projenin büyük ölçüde ilçeleri sınırında kaldığını vurgulayan Başkan Baltacı, “Böyle önemli bir proje ilk açıklandığında bir Arnavutköylü olarak çok heyecanlanmış ve sevinç duymuştum. Geçen süre zarfında hayata geçmesi için yapılan çalışmaları ve açıklamaları büyük bir dikkatle takip ettim. Şükürler olsun ki, bugün sayın bakanımızın yaptığı resmi açıklama ile güzergah kesinleşti. Çok mutluyuz. Hem ilçemiz hem dünya şehri İstanbulumuz hem de Türkiyemiz için büyük anlam ifade eden Kanal İstanbul çok yönlü bir proje. Özelde Arnavutköy ilçesini her yönüyle dönüştürecek ve geliştirecek bir nitelikte. Bir yandan ilçe ekonomisini şaha kaldıracak potansiyeli, diğer yandan çevre ve şehircilik yönünden ilçenin imar ve dönüşümüne olacak katkısı ve tabii ki ulaşım çeşitliliğini sağlayacak yatırımlarla birlikte düşünüldüğünde büyük bir imkan oluşturacağı muhakkaktır” şeklinde konuştu.

 

Projenin, İstanbul’un dünya şehri olma özelliğini yeni havalimanıyla ve etrafında şekillenecek diğer yatırımlarla birlikte daha da güçlendirecek mega proje olarak öne çıktığını aktaran Başkan Baltacı, “Ülkemiz için ekonomik ve stratejik öneme sahip bir proje hayata geçiyor. Belediye olarak ortaya konulan bu vizyona ve projeye uygun gelişmeleri planlamak ve ilçeyi geleceğe hazırlamak adına önemli hazırlıklar yapıyoruz. Burada kamu yatırımlarının yanında özel sektörün ilgisinin de artacağı düşünüldüğünde bu sürecin en iyi şekilde yönetilmesi konusunda yetkimiz çerçevesinde her türlü imkanımızı seferber edeceğiz” dedi.

 

 Kanal İstanbul, Arnavutköy’ü dönüştürecek ve geliştirecek!


Geri Dön