27 / 04 / 2024

kanal istanbul tbmm soru

kanal istanbul tbmm soru

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul Pojesi'ne dair 118 kritik sorudan oluşan önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul boğazın özgürlük projesidir!

TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin özgürlük projesi olduğunu dile getirdi. 

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

Alpay Özalan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesinin fizibilite raporu TBMM gündeminde!

Kanal İstanbul Projesinin fizibilite raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul gündeme geldi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

kanal istanbul tbmm soru Haberi

kanal istanbul tbmm soru

Başta Katar, Suudi ve Kuveytli yatırımcılar ve yerli sermayedarların arsa aldığı iddia edilen çılgın proje Kanal İstanbul için ayrılan bütçenin 75 milyar lira olduğu konuşulmuş, söz konusu projeye İstanbul'un doğasını yok edeceği için halktan da bazı tepkiler gelmişti.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, binlerce yurttaş çılgın proje olark bilinen Kanal İstanbul için doğaya geri dönüşü mümkün olmayan zararlar vereceği hukuk çerçevesinde itirazlarını yaptı.

25 Aralık tarihinde başlayan Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED raporuna itiraz süreci tamamlanmış, İstanbullular soğuk havaya rağmen 10 gün boyunca Balmumcu'daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın ederek sayısı 100 bini aşan dilekçeyi müdürlüğe teslim etmişti. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu da sunduğu önergede, proje için ayrılan bütçenin bugünkü döviz kuru üzerinden hesaplandığında 12 milyar 626 milyon dolara...