26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önceki gün Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Kanal İstanbul'un yeniden gündem olmasına ilişkin değerlendirme yapan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

"Rezerv alan üretiyoruz yani arazinin yüzde 52'sini terk ediyoruz. 3 etap, planlarımızı, çevre düzenimizi onayladık. Ve bu çerçevede örnek olacak bir yerleşim alanıyla birlikte hareket ediyoruz. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz. O rezerv konutlarda hem Boğaz'ın güvenliğini sağlayacak. Hep biz diyoruz 'Boğaz'ımız bizim en kıymetli değerimiz.' Hem Boğaz'daki o değeri, güvenliği sağlayacak hem de İstanbul'a rezerv alan üretecek konutlarımızı yapıyoruz. Bu çerçevede projelerimizi yürütüyor. Etaplarla ilgili itirazlara verilmesi gereken cevapları verdik"

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal istanbul değerlendirmesi!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili flaş gelişme!

2021 Kanal İstanbul'un yılı olacak!

 


Geri Dön