25 / 04 / 2024

Kandıra Namazgah Barajı santral inşaatı

Kandıra Namazgah Barajı santral inşaatı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Kocaeli Kandıra'da yapılacak Sungurlu Barajı mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde 27 milletvekili, Kocaeli Kandıra'da yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı'nı meclis gündemine taşıdı..

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Kandıra’nın ilk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Kocaeli Kandıra’nın ilk kız lisesi olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim öğretime açıldı. Okul Müdürü Hülya Koç, ''Kandıra'nın ilk kız lisesi olan okulumuz ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ünal Köken: Kandıra’yı cazibe merkezi haline getireceğiz!

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Akdurak Mahallesi’ndeki yollara asfalt serimi yapıyor. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Kandıra’yı cazibe merkezi haline getirecek dev projelerimizin yanı sıra alt ve üst yapı çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz.'' dedi.

Kocaeli Kandıra'da yol çalışmaları başladı!

Kocaeli Kandıra Belediyesi dört mahallede asfalt, ara sokaklara parke taşı döşeme ve arazi yolu dolgu çalışmalarına başladı. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yazın gelmesiyle birlikte çalışmaların hızlandığını belirtti.

Kandıra'daki nazım imar planı değişikliği arsa fiyatlarını artıracak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 1 yıl süren Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı sahillerini kapsayan imar planı bugün meclisten geçiyor. Projeyle birlikte Kandıra sahillerindeki arsaların değeri 3 kat artacak.

Kocaeli Kandıra'da cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kandıra Belediye Meclisi Çarşı Mahallesi Çarşı ve Türkocağı Caddesi üzerindeki yapıların cephe iyileştirme çalışmalarının başlayacağını belirtti. Gündeme ek olarak sunulan Aydınlık Mahallesi 448 ada 2 parselde imar planı değişikliği ise imar komisyonuna havale edildi.

Kandıra Bağırganlı sahili turizme kazandırılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahil bölgelerini turizme kazandırmaya devam ediyor. Yapılan sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi haline gelen Kandıra sahilleri, her yıl artan oranlarla binlerce tatilciyi kendine çekiyor.

Kandıra’nın 14 mahallesine arıtma tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı 14 mahalleyi kanalizasyon şebekesine kavuşturmak için 25 km uzunluğunda altyapı ile atıksuları arıtmak için de modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Kandıra Cebeci Sahili'nin 3. etabı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kandıra Cebeci Sahili 3. Etabı düzenleme projesi kapsamında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Kandıra’da yatırımları inceledi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’nın sahillerinde ve ilçe merkezinde incelemeler yaparken iftar sonrası da vatandaşlarla bir araya geldi.

Kocaeli Kandıra sahilleri yenileniyor!

Kocaeli’nin turizm bölgesi olan ve özellikle sahiller noktasında yazları yüzbinlerce kişiyi ağırlayan Kandıra, tatil sezonun açılmasına sayılı günler kala son hazırlıklarını yapıyor.

Kocaeli Kandıra Sarısu'ya sahil yolu yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Yol Bakım Onarım ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından Kandıra Sansu, Sarısu Kerpe, Sarısu Seyrek bağlantı yollan yapımı için ihale yapıldı.

Kandıra Namazgah Barajı santral inşaatı Haberi

Kandıra Namazgah Barajı santral inşaatı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti. Bölgenin İçmesuyu ihtiyacını karşılayan ve fazla su dan elektrik üretimi için Hidroelektrik Santrali inşaatının sürdüğü Namazgah Barajı, bölge için cazibe merkezi haline geldi.



Kandıra ve çevresinin içmesuyu ihtiyacı 2014 yılına kadar yerel kaynaklar ile karşılanıyordu. Turizm merkezi sahil bölgeleri ile birlikte yaz nüfusunun arttığı Kandıra’nın içmesuyu ihtiyacını karşılamak için İSU Genel Müdürlüğü tarafından Namazgah deresi üzerinde 25 milyon m3 kapasiteli baraj inşa edildi. İstanbul İSKİ’den sonra ülkemizde baraj yapan ikinci kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, Namazgah barajını 2014 yılı başında tamamlayarak bölgeye bol ve düzenli arıtılmış içmesuyu vermeye başladı.


Kandıra ve çevresi ile turizm bölgelerinin...