19 / 04 / 2024

kapadokya peribacaları

kapadokya peribacaları

Kapadokya karlı görüntüsüyle turistleri cezbediyor Karlar altındaki peribacalannı görmek için Kapadokya'ya gelen turistler bol bol fotoğraf çekip gönüllerince eğleniyor.

Peribacaları'nı 1.2 milyon kişi ziyaret etti!

Kapadokya’yı ziyaret eden turist sayısı ilk 6 ayda bir milyon 209 bin 541’e ulaştı...

Kapadokya Peribacaları'nın katledilmesine tepkiler yağıyor!

Kapadokya'da yer alan ve dünyada eşi benzeri olmayan Peribacaları'nın yağmalanması üzerine Kapadokyalılar sokağa döküldü. Sosyal meydada da tepkiler git gide büyüyor...

Peribacaları'nın üzerine butik oteller yapılıyor!

Kapadokya'ya gelen turist sayılarında artış ve butik otellerde kalma isteği işletmecileri harekete geçirdi...

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kapadokya'da 17 yapının yıkımı için karar alındı! 

Kapadokya'da peribacalarına yakın olduğu gerekçesiyle 17 yapının daha yıkılması için karar alındı.

Kapadokya'da 5 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya peribacalarının yakınında bulunan ve yıkım kararı alınan yapılardan 5 tanesi daha yıkıldı. Ekipler 14 yapının daha yıkılması için çalışma yapılacak...

Kapadokya'daki tek katlı taş yapı yıkıldı!

Kapadokya'da, peribacaları yakınında bulunan yapıların yıkımına devam ediliyor. Zelve Ören Yeri yakınında, inşaat halinde yer alan tek katlı taş yapı yıkıldı.

Kapadokya'da yıkım devam ediyor!

Kapadokya'da, peribacalarının yakınında bulunan ve yıkım kararı alınan yapıların yıkılması çalışmalarına devam ediliyor...

Kapadokya'da yapılaşmaya izin verenlerin bulunması lazım!

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, "Kapadokya bölgesindeki binalara izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunulması lazım. Peribacalarının bulunduğu bölgede yapılan bu yapıların tamamının yıkılması lazım" diye konuştu.

Peribacalarında otel inşaatına tepki!

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

Peribacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da gelişigüzel hayata geçirilen yapılar ve özensiz düzenlemeler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Kapadokya'daki Peribacaları restore edilecek!

UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesinde bulunan Kapadokya'da yıkılma tehlikesi olan 'peribacaları' onarılacak. Çalışmalar belirlenecek bir projeye göre yapılacak.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

kapadokya peribacaları Haberi

kapadokya peribacaları

Karlar altındaki peribacalarını görmek için Kapadokya'ya gelen turistler bol bol fotoğraf çekip gönüllerince eğleniyor. 


Türkiye'yi etkisi altına alan karın keyfini yabancı turistler çıkartıyor. Karlar altındaki peribacalannı görmek için Kapadokya'ya gelen turistler bol bol fotoğraf çekip gönüllerince eğleniyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki peribacalan yoğun kar yağışı ile birlikte eşsiz bir güzelliğe büründü. Karlar altındaki peribacalan bölgenin kış aylarındaki müdavimleri olan Uzakdoğulu ve Avrupalı turistler için adeta tabloyu andıran görüntüler sunarken turistler yoğun kar yağışına aldınş etmeden bölgeyi geziyor .Kar kalınlığının 15 santime ulaştığı ve hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü bölgede yoğunlukla Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden turistler burada bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor. Bölgeyi gezmek için özellikle kış aylarını tercih ettiklerini belirten Çinli...